5Y3V12/A-N viert feest met... The Routines, Analogic Sound Project en Captain Hell & the Sweet Monicas 5Y3V12/A-N viert feest met... The Routines, Analogic Sound Project en Captain Hell & the Sweet Monicas

Propjes gooien, Star Wars pakken en supersexyness = feest!

, Tekst: Bas Bevers

5Y3V12/A-N viert feest met... The Routines, Analogic Sound Project en Captain Hell & the Sweet Monicas

Propjes gooien, Star Wars pakken en supersexyness = feest!

Tekst: Bas Bevers ,

Ter gelegenheid van het aanstaande jubileum van 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen zetten we de bands die op de verjaardagsfeestjes spelen in het zomerse zonnetje. Voordat we met z’n allen de zalen ingaan en taart gaan eten, spraken wij alvast met de acts die vrijdag 5 september in De Onderbroek staan.

Propjes gooien, Star Wars pakken en supersexyness = feest!

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen bestaat deze maand 5 jaar en dat mag niet ongehoord voorbij gaan! De hele maand zijn er activiteiten onder de noemer 5Y3V12/A-N, te beginnen met een avond vette electro in De Onderbroek. Vrijdag zie je daar drie dance-acts van de bovenste lokale plank. Wij spraken alvast met André van The Routines, Joris van Captain Hell & the Sweet Monicas en Pierre van Analogic Sound Project.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen werd 5 jaar geleden opgericht. Toen bestond nog geen van de acts die vrijdag zullen optreden. Volgens gitarist Joris is het oprichten van Captain Hell & the Sweet Monicas (CHATSM) dan ook de meest noemenswaardige gebeurtenis in die periode. The Routines bestaan zelfs amper een jaar. André: “Wat begon als een projectje voor de Popronde 2008 is toch wel redelijk serieus geworden. Zo hebben we bijna alle leuke zalen in Nederland gezien, van Paradiso tot 013, Effenaar tot Doornroosje en gave andere bands en acts ontmoet.”

De acts vinden het allemaal fijn dat er regelmatig over hen wordt geschreven. Ze lezen de site dan ook regelmatig. Vooral de MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen compilatie vinden ze een goed idee. André: “Er lopen veel goeie bands en acts rond in Gelderland. Ik heb wel het idee dat het echt een steuntje in de rug kan zijn voor die artiesten.”

In de komende vijf jaar zullen The Routines werken aan hun liveshow. “Helemaal in de verre toekomst lijkt het mij wel gaaf om misschien meer muzikanten bij onze liveshows te hebben, in ieder geval een drummer van vlees en bloed. Maar voorlopig hebben we het met z'n tweeën druk zat.” Daarnaast hopen ze een geschikt label te vinden voor een officiële release. Pierre van Analogic Sound Project (ASP) bracht onlangs in eigen beheer het live ingespeelde mini-album Hardware uit en hoopt daarmee ook een label te scoren. “Ik wil vooral verder groeien. Niet alleen solo als ASP, maar ook met de band Liquid waar ik basgitaar in speel.” Joris is ervan overtuigd dat CHATSM over vijf jaar op tour is door Zuidoost-Azië ter promotie van hun eerste album ‘Sexyness for the Masses’. Dat is ook wat we kunnen verwachten van CHATSM live: “The manliest of manly men spreading the sexiest of sexyness”.

The Routines hebben de afgelopen weken veel nieuwe dingen gemaakt. “Misschien dat we daar een paar dingen van proberen tijdens ons optreden. Het zal zeker feest worden!” Analogic Sound Project zal de avond openen met een drie kwartier durende live-set. “Ik neem analoge en digitale gear mee om er een mooi feestje van te maken Het wordt een set waarin ik begin met rustige minimal en langzaam opbouw naar een pittige techno-finale.” André (The Routines) vindt de kelder van De Onderbroek in ieder geval de perfecte locatie voor een jubileumfeest. Op zijn ideale jubileumfeest gaat iedereen verkleed als zijn favoriete Star Wars, Mighty Boosh of Lost-karakter. Laat dat een inspiratiebron zijn voor je outfit vrijdag!

Het ideale jubileumfeest van CHATSM ziet eruit als zijzelf: “Oogverblindend en oorverdovend sexy.” Toen Pierre van ASP zelf 5 jaar oud was, wou hij vooral propjes gooien naar zijn juf. Maar als hij nu een jubileum zou vieren, doet hij dat het liefst met vrienden, kennissen en een dj die iedereen vermaakt. “Ik heb een brede muzieksmaak. Er zal van alles te horen zijn, van de punk van Stilettos tot de deep electronic music van Erik Grey.” Die laatste sluit vrijdag overigens het feest af met een speciale electroset als 50% Scrambled.

Op wiens verjaardag zouden de acts zelf eigenlijk het liefst spelen? Joris (CHATSM): “Op die van Lemmy. Mijn god... wat is die man sexy...” Als het maar niet op de verjaardag van André Rouvoet is: “Die man denkt vast dat sexy een keuze van een element van een bundel voor elk elk element van de onderliggende variëteit is.” Pierre (ASP) zou graag op een feestje van Pokerflat Records willen spelen. “Dat is een groot label dat bij mij erg goed in de smaak valt. Verder mogen Lali Puna of Trentemöller mij ook altijd bellen.” André (The Routines) kiest voor Joost van Bellen: “Die viert dit jaar z’n 25-jarig dj-jubileum!” En welke verjaardag sla je over? “De verjaardag van Diggy Dex, Bono, Jan Peter Balkenende, Diggy Dex, Megan Fox, Kluun, Diggy Dex en de Dalai Lama.”
Oppassen dus als je Diggy, Jan Peter of Kluun heet, maar anders heb je geen excuus om niet te komen!

5Y3V12/A-N: The Routines + Captain Hell & the Sweet Monicas + Analogic Sound Project + dj 50% Scrambled
4 september – De Onderbroek – 3,12 euro
Zaal open: 22.00 / Aanvang: 23.00

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland