5Y3V12/A-N viert feest met... Liquid, Autumn en Sweet Acid 5Y3V12/A-N viert feest met... Liquid, Autumn en Sweet Acid

Fris, dansbaar en rocken als ‘n tiet in The Stage

, Sebastiaan Bevers

5Y3V12/A-N viert feest met... Liquid, Autumn en Sweet Acid

Fris, dansbaar en rocken als ‘n tiet in The Stage

Sebastiaan Bevers ,

Ter gelegenheid van het jubileum van 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen zetten we de bands die op de verjaardagsfeestjes spelen in het inmiddels nazomerse zonnetje. Voordat we met z’n allen de zalen ingaan en taart gaan eten, spraken wij alvast met de bands die op zaterdag 12 september in The Stage staan.

Fris, dansbaar en rocken als ‘n tiet in The Stage

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen bestaat deze maand 5 jaar en dat mag niet ongehoord voorbij gaan! De hele maand zijn er activiteiten onder de noemer 5Y3V12/A-N. Op vrijdag 4 september vlogen in de Onderbroek ons de electrobeats om de oren. En op zaterdag 12 september zullen het de drumstokjes in The Stage zijn aan de andere kant van de brug. Wij spraken alvast met Liquid, Sweet Acid en Jerome, de bassist van Autumn.

In The Stage zullen drie verschillende stijlen te zien zijn maar de drie bands beloven dat het een interessant avond gaat worden. Autumn zal niet alleen “een doorsnede uit het repertoire” vertonen maar ook muziek die “vooral met het gezicht op de toekomst gericht” is. Hun set zal “fris en stevig, maar ook ‘toegangelijk’ zijn”. Wat het ‘toegangelijk’ ook mag zijn, dat belooft een aardige pot metal te worden.

Over pot gesproken: de hiphop/electro/indierockers van Liquid zullen er zeker een potpourri aan muziekstijlen van maken. “Alle elementen zullen sterk aanwezig zijn. Het wordt meer een combinatie van verschillende stijlen.” Dat klinkt compliceerd maar dat hoeft het niet te zijn. “Het wordt gewoon vette, energieke, dansbare shit.”

In vergelijking met Sweet Acid lijken Liquid en Autumn op een stelletje veteranen. De post-grunge van Sweet Acid bestaat pas sinds maart dit jaar maar alle bandleden hebben al eerder ervaring opgedaan in bandjes. Van zichzelf zegt het vijftal dat zij “krachtig, ritmisch en progressief zijn. Maar het rockt als ’n tiet. Het zal moeilijk zijn om te blijven staan.” Schud uw beentjes maar vast los.

Gek genoeg hebben Liquid en Sweet Acid hetzelfde idee voor een ideaal jubileumsfeest, namelijk een eigen festival. Liquid zou het liefst “voor een week lang een camping afhuren want drie dagen zijn echt zielig. Daar mogen onze favoriete bands en dj’s spelen want wij vijf verschillen erg qua muzieksmaak. Heel cool zou een reünie van de Talking Heads zijn. Voor mooie vrouwen is het eerste biertje gratis. En de entreeprijs mogen mensen zelf bepalen. We zetten wel een pot neer.” Ook Sweet Acid zou wel een festival houden. “Een groot feest met veel beginnende bands, veel mensen en veel promotie vooraf.” Autumn is wat bescheiden. Nou ja, bescheiden? “Wij zouden wel graag voor een band openen die wij allemaal te gek vinden. Pink Floyd bijvoorbeeld maar dat zal wel niet gaan sinds hun toetsenist is overleden”. Tja, je kunt nog altijd Roger Waters bellen.

Uiteraard willen de bands graag op andere verjaardagsfeestjes spelen. Sweet Acid zou wel op de verjaardag van Bazz Barnasconi, de zanger van Van Katoen, willen spelen, “gewoon omdat hij zo een toffe gast is.” Jan Smeets, de grote man achter Pinkpop, mag hen ook wel bellen. “Vooral niet uit eigen belang!” Autumn heeft veel met Lemmy. “Als Lemmy zijn verjaardag viert, betekent dat hij nog steeds leeft, zuipt en rockt”. Liquid komt duidelijk namen te kort. “Eigenlijk moet je alleen op feestjes spelen van mensen die je niet mag want die feesten worden het leukst. Zoals Geert Wilders, Giel Beelen of Patty Brard.” En van de mensen die je wel leuk vindt? “De 20e verjaardag van Lowlands zou heel tof zijn. Of de verjaardag van Carice van Houten. Maar dan moet het wel een slaapkamerconcert zijn.” The Stage kan de bedden vast neerzetten.

5Y3V12/A-N: Sweet Acid + Liquid + Autumn
12 september – The Stage, Arnhem – 6,00 euro
Zaal open: 21.00 / Aanvang: 21:30

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland