The Routines en neWax in finale Grote Prijs van Nederland! The Routines en neWax in finale Grote Prijs van Nederland!

Op 12 december in de Melkweg Amsterdam

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

The Routines en neWax in finale Grote Prijs van Nederland!

Op 12 december in de Melkweg Amsterdam

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Vandaag werden de laatste finalisten voor de Grote Prijs van Nederland bekendgemaakt. Onder hen bevindt zich het Nijmeegse electroduo The Routines in de categorie Dance/Producers. neWax was na de halve finale op 18 september in de Gigant in Apeldoorn al verzekerd van een finaleplek. Zij gaan in de categorie Rock/Alternative voor de eerste prijs op 12 december.

Op 12 december in de Melkweg Amsterdam

Vandaag werden de laatste finalisten voor de Grote Prijs van Nederland bekendgemaakt. Onder hen bevindt zich het Nijmeegse electroduo The Routines. Kaf en Koren-winnaar neWax was al na de halve finale op 19 september verzekerd van een finaleplek.

Eerder maakten we al bekend dat The Routines een plek in de halve finale in de categorie Dance/Producers van de Grote Prijs van Nederland hadden veroverd. Vandaag werd bekendgemaakt dat zij in op 12 december in de finale staan! André van The Routines: “Het was een verrassing, we hadden het niet echt verwacht. Ik had niet raar opgekeken als we het niet waren geworden. Er zaten een paar hele goeie producers tussen de twaalf halve finalisten.”

“Op dit moment zijn we de hele liveset aan het omgooien en druk met nieuwe tracks. We gaan hard werken aan een vette liveshow voor de finale in de Melkweg 12 december, nu willen we winnen ook. De vijf andere finalisten zijn allen van hoge kwaliteit, dus het zal zeker spannend worden!”

Kaf en Koren-winnaar neWax wist al na de halve finale in de Gigant in Apeldoorn dat ze in de finale in de categorie Rock/Alternative stonden. Jasper van neWax: We vonden het stiekem eigenlijk al wel heel gaaf dat we uberhaupt geselecteerd waren, laat staan dat we van iedereen zouden gaan winnen tot nu toe. Ik bedoel; Marlon Penn, Duroc, Mailman John, Early Adopters...toch allemaal hele leuke bandjes!!! Gaandeweg in de competitie kwamen we er wel achter dat er zwaar gewogen werd aan originaliteit, terwijl wij het idee hadden dat commercialiteit vroeger juist belangrijker was.”

“Ik denk omdat we nu bij de drie eerste bands zitten die de jury heeft uitgekozen dat we zeker een goede kans maken. Maar eerlijk gezegd vind ik het al super gaaf dat we straks gewoon weer voor de tweede keer in een volle Melkweg staan, daarmee hebben we dan bij voorbaat al gewonnen, of we nu winnen of niet. Het wordt sowieso een hele gave finale, en we zijn van plan om onze set in ieder geval op twee plaatsen te vernieuwen/verbeteren dus ik ben heel benieuwd wat iedereen ervan gaat vinden.”

Op 12 december zullen per muziekcategorie zes finalisten zich voor publiek en jury presenteren. De finales Singer/Songwriter en Hiphop vinden plaats in Paradiso. De Rock/Alternative en Dance/Producers finalisten bewijzen zich diezelfde dag in de Melkweg.

Wij wensen The Routines en neWax veel succes!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland