Merijn van Haren en Ivy Skate & Noah Star: gevoel en gezelligheid Merijn van Haren en Ivy Skate & Noah Star: gevoel en gezelligheid

Zanger Navarone laat solo zien wat hij kan

, Tekst: Pedro Wondergem / Foto's: Kevin Beijer

Merijn van Haren en Ivy Skate & Noah Star: gevoel en gezelligheid

Zanger Navarone laat solo zien wat hij kan

Tekst: Pedro Wondergem / Foto's: Kevin Beijer ,

De sfeervolle en warme klanken van Merijn van Haren en de vrolijke noten van het bonte duo Ivy Skate & Noah Star verwenden het publiek met een overschot aan gevoel en humor tijdens Camelot Live!

Zanger Navarone laat solo zien wat hij kan

Voor vanavond heeft Merijn van Haren zijn band Navarone thuisgelaten. Verandering van spijs doet eten, waarvan Merijn vanavond het voorgerecht is. Al vanaf het eerste nummer, waarbij hij zichzelf begeleidt op gitaar, laat hij horen verschillende genres de baas te zijn. Zo opent hij soepeltjes met een gevoelige cover en gaat hij vlekkeloos over naar zelfgeschreven, meer toegankelijke en vrolijke popliedjes. Alsof dit nog niet genoeg is, maakt hij later zelfs nog een muzikaal uitstapje naar meer bluesgeoriënteerde klanken met het nummer Of Shore.

In de tussentijd hebben steeds meer mensen in Camelot de stem en zangkwaliteiten van Merijn in de gaten en scharen zich voor het podium, waarop Merijn zijn selectief gekozen ‘coverdoos’ weer tevoorschijn haalt. Zo laat hij Simon & Garfunkel eervol voorbij komen en sluit hij, met een ietwat knullige samenzang, passend af met Eddie Vedder’s soundtrack van de evenzo smaakvolle film Into The Wild. Het zou mij niet verbazen als Merijn van Haren binnenkort op meerdere muziekpodia geserveerd gaat worden.

Nu we de muzikale smaak te pakken hebben, kijken we uit naar het hoofdgerecht waarvoor Merijn letterlijk zijn gitaar doorgeeft aan Ivy Skate & Noah Star, een duo dat het genre singer-songwriter op zijn eigen manier probeert in te vullen.

Gedurende het optreden van de twee vrolijke heren lijkt het alsof ze constant de grens tussen gevoel en gezelligheid proberen op te zoeken. Tussen de vrolijk emotionele nummers Thank You (For The Birds And The Trees) en It’s Beautiful door, horen we bijvoorbeeld dat hun debuutalbum gratis te downloaden is en we zelf mogen weten of we het album “meteen in de prullenbak smijten”. Daarnaast zijn ze er niet vies van om zowel het publiek als zichzelf te vermaken met een dosis humor en grappige opmerkingen.

Ondanks deze speelse liedjes en grappen lijkt het dat Ivy Skate & Noah Star de grens tussen gevoel en gezelligheid niet helemaal weten te vinden. Een goede illustratie hiervan is de cover Eternal Flame van The Bangles, waarbij het mij niet meteen duidelijk is of zij hier een serieuze poging tot coveren ondernemen of juist de hele boel proberen te persifleren. Deze verwarring is jammer, want een nummer als I Just Want To Sing zou een gezellig dansnummer kunnen zijn en vooral het laatste nummer, The International, zit goed in elkaar.

Ook al is het onduidelijk of je op de muziek van Ivy Skate & Noah Star kunt dansen of wegzwijmelen, je bent in ieder geval wel zeker van een avond humor en gezelligheid!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland