Monokraft, Corduroy en Claus vermaken het publiek prima op De 1e Etage

Sympathiek concept in Luxor Live moet nog op gang komen

TekstL Fred Hubers / Foto's: Menno van der Meulen ,

Luxor Live en de Jacobiberg organiseren regelmatig een avond in de kleine zaal van Luxor met bands uit Arnhem en omstreken, onder de naam De 1e Etage. Ditmaal stonden Claus, Corduroy en gastheer Monokraft op de planken. Drie lokale bands met een vaste aanhang. Dus ook veel publiek? Dat kon beter.

Sympathiek concept in Luxor Live moet nog op gang komen

Het is een prima initiatief: Luxor Live en de Jacobiberg organiseren regelmatig een avond in de kleine zaal van Luxor met bands uit Arnhem en omstreken, onder de naam De 1e Etage. Ditmaal zijn Claus, Corduroy en Monokraft aan de beurt. Drie lokale bands met een vaste aanhang. Dus ook veel publiek? Dat kan beter.

De programmering is erg gevarieerd. Monokraft zorgt voor heftige popliedjes met onverwachte wendingen, Corduroy speelt ongecompliceerde snelle rock met een glimlach en Claus gaat voor de hoekige experimentele wave met veel muzikale virtuositeit. Een hele leuke avond is het gevolg. Misschien is het echter wel tekenend voor het Arnhemse popklimaat dat er relatief weinig publiek op af komt. Dat moet toch beter kunnen, zou je zeggen. Gelukkig doen de bands gewoon waar ze goed in zijn: een strakke set neerzetten.