Marike Jager gaat voor strandsferen in het theater Marike Jager gaat voor strandsferen in het theater

Passie roept deze keer geen vervoering op

, Tekst: Eva Hoefsloot Schmeink

Marike Jager gaat voor strandsferen in het theater

Passie roept deze keer geen vervoering op

Tekst: Eva Hoefsloot Schmeink ,

Na een clubtour tourt Marike Jager al twee maanden langs verschillende theaters, waaronder op 18 november de Stadsschouwburg in Nijmegen.

Passie roept deze keer geen vervoering op


De palen met slingers van lichtstrengen op het podium doen denken aan een strandfeest. Terwijl het buiten herfstweer is krijg je door de lichtjes en de mooie nummers van Marike Jager zowaar een zomergevoel in de Stadsschouwburg in Nijmegen.
De passie en liefde voor muziek is niet alleen bij Marike, maar ook bij toetsenist Henk Jan Heuvelink en drummer Nicky Hustings goed te voelen als ze op het podium een mix van de twee cd’s spelen.

De liedjes, waarbij gevoelige, lieflijke nummers goed worden afgewisseld met up-tempo nummers als Fling Flack Toodah!, worden met constante kwaliteit gespeeld. Echter lijkt het publiek niet hier te komen om zich in vervoering te laten brengen door de mooie liedjes van de Beuningse singer-songwriter. Het applaus is matig, gejoel en meezingen blijft uit en je kan een speld horen vallen tussen de nummers door. Maar Jager lijkt het publiek wel mee te willen krijgen tijdens het optreden en met wat grapjes en leuke opmerkingen lukt het haar na ruim drie kwartier dan eindelijk om het publiek enthousiast te krijgen.

De tweede helft van het optreden is de sfeer dan ook al meer zoals je dat kan verwachten van een optreden van Marike Jager, maar ze blijft een clubtour-zangeres. In kleinere zalen als Doornroosje komt ze beter tot haar recht en komt het publiek voor een leuke avond in plaats van rustig in een stoel te genieten van haar muziek. Op de toegangsdeuren van de zaal werd het al aangekondigd en ook Jager zelf staat vol trots op het podium met spanning te verkondigen dat er een dvd-registratie van dit optreden komt. Al met al is het te hopen dat ze ooit nog de dvd uitbrengt van haar clubtour. Want daar spat ze van het podium af, en dat miste toch een beetje tijdens haar optreden in de Stadsschouwburg.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland