Zo Moeilijk geeft STRAK!ke show ter gelegenheid van 1-jarig bestaan sneakershop Zo Moeilijk geeft STRAK!ke show ter gelegenheid van 1-jarig bestaan sneakershop

Zo Moeilijk maakt ondanks slecht geluid sfeerloze avond goed

, Tekst: Nanne Nicolasen

Zo Moeilijk geeft STRAK!ke show ter gelegenheid van 1-jarig bestaan sneakershop

Zo Moeilijk maakt ondanks slecht geluid sfeerloze avond goed

Tekst: Nanne Nicolasen ,

Een wat sfeerloze avond om te vieren dat sneakerwinkel STRAK! één jaar bestaat wordt toch nog sfeervol door een optreden van Zo Moeilijk. De verschillende dj’s voelden het publiek niet aan, maar de Nijmeegse rapformatie deed dit wel en maakte met een kort maar krachtig optreden in Doornroosje een hoop goed.

Zo Moeilijk maakt ondanks slecht geluid sfeerloze avond goed

Exclusieve sneakerwinkel STRAK! bestaat een jaar. In Doornroosje draaien ter viering vijf dj’s hun platen op het gebied van hiphop, dubstep en fridget. Ook betreedt de Nijmeegse hiphopformatie Zo Moeilijk het podium.

De avond begint kalm. Elf uur ’s avonds zijn de deuren geopend en rond half één is het nog erg rustig in Doornroosje. Tussen half één en twee druppelt de grote zaal langzaamaan halfvol. Drukker zou het niet worden. Ondertussen draait de dj commerciële hiphop en R&B gerelateerde hitjes. Dit kan alleen enkele jeugdige dames, een groepje alternatieve jongens die je niet op een hiphopfeest verwacht en een jongen naast een grote box die doet alsof ‘ie in een videoclip zit, boeien. De rest van het publiek staat rustig aan de kant te praten en aanschouwt de enkelingen die zich wel laten beïnvloeden door de muziek. In het rookhok is het ondertussen gezelliger dan in de zaal en menigeen klaagt over de muziekkeuze van de dj. Het wachten is dan ook op Zo Moeilijk.

Rond half drie is het de vaste dj Nikes van Zo Moeilijk die zijn dj-booth even inspecteert, test en tegelijkertijd de zaal opwarmt met een kleine scratch-demonstratie. Nosa en Rosco, de rappers van Zo Moeilijk, komen op en het feest kan eindelijk beginnen. De mannen hebben er zin in, verhogen de sfeer en het publiek komt los. Zoals altijd - en zoals Rosco in het nummer Nijmeegse Modo ook rapt - verloopt de ‘Zo Moeilijk show’ gladjes. 

Nosa en Rosco, ondersteund door Nikes, leveren een nette show af. De hoogtepunten van de avond zijn de tracks Nijmeegse Modo, De Reünie en Controle van het laatste album Nijmeegse Modo. Dit is te merken aan het publiek, dat loskomt na de slaapverwekkende sfeer die ontstaan was door een dj die zijn publiek niet aanvoelde. De mensen in de zaal doen mee, ondanks dat het geluid niet top is. 

‘Niet top’ is zacht uitgedrukt. Nosa is een stuk minder goed verstaanbaar dan Rosco die op zichzelf al niet goed verstaanbaar is. De beats van Nikes zijn moeilijk van elkaar te onderscheiden, omdat soms alleen een basgeluid te horen is. Zo Moeilijk probeert ondanks alles er een leuke avond van te maken, met succes. Jammer dat de tijd zó snel lijkt te gaan dat ze voor je het weet het podium weer af zijn.

Nadat Zo Moeilijk bijna drie kwartier heeft opgetreden begint dj KruH met het draaien van house en techno. Dit vindt de meerderheid van het publiek maar niks, wat resulteert in het bijna totaal leeglopen van de zaal. De meest opvallende dj-naam is The Flexican, onder andere bekend van The Flexican Mixtape en de onlangs door Top Notch uitgebrachte Extravaganza vol. 2 Mixtape. Jammer dat tegen de tijd dat Flexican achter de draaitafel plaatsneemt bijna al het publiek al weg is.

Het wordt tijd dat Doornroosje verhuist en het is jammer dat er niet geïnvesteerd mag worden in de huidige locatie, want dit komt de geluidskwaliteit niet ten goede. Gelukkig maakte Zo Moeilijk de avond toch nog geslaagd.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland