Op weg naar de finale van de Roos van Nijmegen met… Thornus Op weg naar de finale van de Roos van Nijmegen met… Thornus

Winnaar Staddijk Out Loud! belooft ouderwetse heavy metal

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Op weg naar de finale van de Roos van Nijmegen met… Thornus

Winnaar Staddijk Out Loud! belooft ouderwetse heavy metal

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

21 mei is het weer zover: de finale van de Roos van Nijmegen 2009. De finalisten zijn ondertussen allemaal bekend, en zijn nu ieder op hun eigen manier die finale aan het voorbereiden. In de komende weken kijen we mee hoe ze zelf toeleven naar die finale. Als eerste: Thornus, de winnaar van Staddijk Out Loud!

Winnaar Staddijk Out Loud! belooft ouderwetse heavy metal

De Roos van Nijmegen kende dit jaar een iets andere opzet dan in voorgaande jaren. De traditionele voorrondes in JC Staddijk werden dit keer afgesplitst naar een eigen opgezette competitie. Onder de naam Staddijk Out Loud! mochten vijf bands meedingen naar de hoofdprijs, een finaleplek in de Roos van Nijmegen.

Een hoofdprijs die uiteindelijk gepakt werd door de heavy metal-veteranen van Thornus, die daardoor op 21 mei in Doornroosje acte de présence mogen geven. Onze recensent ter plaatse vond dat de band weliswaar nog wat winst kon boeken op het gebied van originaliteit en afwisseling, maar prees hun volwassen podiumpresentatie en kwaliteit om het publiek mee te krijgen. Of hen dat op Hemelvaartsdag ook gaat lukken is nog even afwachten; maar er gaat in elk geval gerockt worden die avond. We legden Thornus maar alvast wat vragen voor over hoe ze dit zelf beleven.

Jullie staan in de finale van de Roos van Nijmegen! Hadden jullie dat verwacht?
"We hadden nooit verwacht dat we ook maar kans maakten op een finaleplaats in de Roos van Nijmegen. De overige finalisten van Staddijk Out Loud! zaten ook op een enorm hoog niveau namelijk. We zijn daarom zeer blij verrast dat we uit mogen komen in de finale van de Roos."

Hoe bereiden jullie je voor op de finale van 21 mei?

"Qua voorbereiding is het voornamelijk herhalen van de nummers, zodat die er zeer strak inzitten; zodat we met een gerust hart (ongeacht wat de uitslag zal zijn) het podium op kunnen. Het is namelijk erg belangrijk dat het gevoel goed is. En als het gevoel goed is, dan maakt het helemaal niks uit wie wint of verliest. Nogmaals: we zijn absoluut vereerd om in de finale te zitten."

Kennen jullie de andere finalisten een beetje? En zo ja, wie zien jullie als de grootste concurrent?
"Helaas moeten wij bekennen dat we de overige finalisten niet kennen, op eentje na dan: Mindless. Maar concurrentie is een beetje een groot woord. We kennen de jongens van Mindless ook persoonlijk en we vinden het alleen maar leuk om met hun te spelen op dezelfde avond. Maar goed, op muzikaal gebied kun je het woord ‘concurrenten’ wel gebruiken, inderdaad."

Wat kunnen we van jullie verwachten in de finale?

"Wat jullie van ons kunnen verwachten is een stevig potje ouderwetse heavy metal, die stevig rockt en (volgens zeggen) erg leuk is om te luisteren en kijken."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland