Op weg naar de finale van de Roos van Nijmegen met… Bandito Op weg naar de finale van de Roos van Nijmegen met… Bandito

EarthWorm Jim, Bowlen en Snorbaarden zorgen voor inspiratie

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Op weg naar de finale van de Roos van Nijmegen met… Bandito

EarthWorm Jim, Bowlen en Snorbaarden zorgen voor inspiratie

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Lang bestaan ze nog niet, maar Bandito is aan een stevige opmars bezig binnen Nijmegen Rockcity. Voorlopig hoogtepunt is een plek in finale van de Roos van Nijmegen, op 21 mei in Doornroosje. Eens kijken hoe ze zelf toeleven naar Hemelvaartsdag.

EarthWorm Jim, Bowlen en Snorbaarden zorgen voor inspiratie

In de tweede voorronde was er één band die met kop en schouders boven de rest uitsteeg: Bandito. Een relatief nieuwe naam aan het Nijmeegse front, maar met leden van Intero, Anavarin, De Tering en The Ceiling in de gelederen zijn ze allerminst nat achter de oren te noemen. Met hun no nonsense stoner wisten ze zowel het publiek als de jury te overtuigen en wisten ook bij onze recensent ter plaatse de nodige superlatieven te ontlokken: “Deze loot aan de [Nijmegen] Rockcity-boom laat iedereen zien hoe het wèl moet, punt.” Of ze op de finale op 21 mei in Doornroosje net zo’n indruk kunnen achterlaten, is natuurlijk nog even afwachten. Maar wel een mooie gelegenheid om eens kijken hoe ze zelf blijven onder al het enthousiasme.

Jullie staan in de finale van de Roos van Nijmegen! Hadden jullie dat verwacht?
"Na onze show kregen we veel positieve reacties! Ook vanuit de jury! Daarnaast hadden wij erg veel publiek meegenomen waardoor we wisten dat we wel een kans zouden maken op de publieksprijs. Maar na het zien van de laatste voorronde was het toch wel even billen knijpen of we door waren. De bandjes die daar speelde waren namelijk erruug goed en zouden wat ons betreft zeker een kans maken op een finaleplek! Gelukkig zitten wij hier ook bij, waardoor we de mogelijkheid krijgen om in Doornroosje te spelen!"

Hoe bereiden jullie je voor op de finale van 21 mei?
"Veel repeteren, bier drinken, spelen, EarthWorm Jim kijken, muziek luisteren, headbang-oefeningen doen en bowlen met de band. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk mooie foto's van snorbaarden binnen te krijgen van onze vrienden!" (check hiervoor: de hyves van Bandito)

Kennen jullie de andere finalisten een beetje? En zo ja, wie zien jullie als de grootste concurrent?
"Zelf kennen we Dead Man Running goed, omdat we enkele keren met ze op pad zijn geweest. Naast dat we gewoon vinden dat DMR het verdient omdat het een goede band is, gunnen we het ze ook, want ze werken er ontzettend hard voor. Maar ook Do Not Run We Are Your Friends (het blijft een aparte naam) zou wat ons betreft een goede kans maken om te winnen."

Wat kunnen we van jullie verwachten in de finale?
"Ronkende gitaren, een brommende bas, een beukende drum en een rauwe strot, een verrassend nieuw nummer en een energieke, stoere live-show! Kortom, gewoon komen kijken!"

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland