Op weg naar de finale met… Dead Man Running Op weg naar de finale met… Dead Man Running

Dilemma tussen space-echo en Bon Joviaanse liefdesliederen

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Op weg naar de finale met… Dead Man Running

Dilemma tussen space-echo en Bon Joviaanse liefdesliederen

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Vorig jaar kwam de Roos van Nijmegen misschien nog net iets te vroeg voor Dead Man Running, maar dit jaar kon de jury eigenlijk niet om de Nijmegenaren heen. Op 21 mei zullen ze aantreden in de finale in Doornroosje, en dat leek ons een prima gelegenheid om even poolshoogte bij ze te nemen.

Dilemma tussen space-echo en Bon Joviaanse liefdesliederen

Vorig jaar deed Dead Man Running het al niet onverdienstelijk in de voorrondes van de Roos van Nijmegen, maar greep toen net naast een plek in de finale. Na hun indrukwekkende optreden in de derde voorronde van dit jaar kon de jury echter absoluut niet om de Nijmeegse rockers heen. Smerige, sleazy stonerrock, met echter genoeg experimentele en psychedelische elementen om de gebruikelijke begrenzingen van het hokje ‘stoner’ te ontgroeien. Een meer dan terechte finalist voor 21 mei in Doornroosje, wat ons betreft. We blikken met hen alvast vooruit naar die dag.

Jullie staan in de finale van de Roos van Nijmegen! Hadden jullie dat verwacht?
"Nee, eigenlijk niet. Wij hebben ons ingeschreven voor de Roos om te kunnen spelen in Merleyn, want dat is na Doornroosje het leukste podium van Nijmegen. Anderzijds hebben we natuurlijk veel gespeeld het afgelopen jaar, en zijn we over het algemeen positief ontvangen. Dat de Roos misschien goed zou kunnen uitpakken met een optreden in Doornroosje als beloning hebben we niet voor onmogelijk gehouden, maar de verrassing overheerst."

Hoe bereiden jullie je voor op de finale van 21 mei?
"Het is bij ons traditie voor een groot optreden een kussengevecht te houden. Vervolgens gaan we naar de Keukenhof ter ontspanning en ter versterking van de 'group spirit'. En uiteindelijk belanden we ergens waar we ons vol kunnen gieten, met als eindfestiviteit Russische roulette. Als we ergens een gaatje vrij hebben zullen we het repetitiehok bezoeken om onze hitjes en epische meesterwerken te perfectioneren. Het is zelfs niet ondenkbaar dat hier het accent op komt te liggen."

Kennen jullie de andere finalisten een beetje? En zo ja, wie zien jullie als de grootste concurrent?
"Wij zien de Roos niet als een wedstrijd. Dat is het wel, maar zo benaderen we het niet; muziek maken is voor ons geen sport. Het wordt in eerste plaats een leuke avond met vijf goede Nijmeegse bands. Met Bandito hebben we vaker gespeeld. Wij dichten hen een grote winstkans toe; een prima band met prima muziek en veel fans. Do Not Run We Are Your Friends is ook een heel goede band, die te gekke muziek maakt. Wij verwachten dat een van deze bands er met de studiotijd en de andere hebbedingen vandoor gaat."

Wat kunnen we van jullie verwachten in de finale?
"Een mogelijkheid is om met een gitarist, baritongitarist, bassist, drummer en zanger met space-echo en andere effecten het podium te betreden. Dit hebben we altijd al eens willen doen. Maar wellicht gaan we voor Bon-Joviaanse liefdesliederen en stadionrockers… Of moeten we dat uitstellen tot we in de Goffert staan? Laten we ervan uitgaan dat het 'gewoon' een goed en gedenkwaardig optreden wordt. Dare to be surprised!"

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland