Lea tekent platendeal bij Excelsior Lea tekent platendeal bij Excelsior

Release debuutalbum ‘Can I come by?’ uitgesteld

, Tekst: Klaas-Jan Gräfe / Foto's: Mike Nicolaassen

Lea tekent platendeal bij Excelsior

Release debuutalbum ‘Can I come by?’ uitgesteld

Tekst: Klaas-Jan Gräfe / Foto's: Mike Nicolaassen ,

Rond Koninginnedag zou Lea haar eerste plaat - in eigen beheer - uitbrengen. Dat is nu uitgesteld omdat ze een platendeal met Excelsior heeft binnengesleept. Lea kan nu met een gerust gevoel op reis en Excelsior is blij met weer een mooie en bijzondere kraal aan hun slinger.

Release debuutalbum ‘Can I come by?’ uitgesteld

Het lijkt erop dat het Excelsiorlabel onze website goed in de gaten houdt om talent te spotten, want alweer is een artiest uit de regio bij dit kwaliteitslabel getekend. Na Merry Pierce, The Kevin Costners, Roosbeef en De Staat is nu ook Nijmeegs singer-songwriter Lea vastgelegd bij dit label. Vlak voor haar vertrek naar Amerika zette ze gisteren haar handtekening onder het contract.

Lea’s debuutalbum Can I Come By? zou rond Koninginnedag - in eigen beheer - worden uitgebracht. Een definitieve datum werd maar niet bekendgemaakt en dat heeft een begrijpelijke reden:  vandaag werd bekend dat de zangeres haar plaat mag uitbrengen bij het Hollandse label Excelsior. Hetzelfde verhaal als De Staat eigenlijk: Excelsior lijkt er patent op te hebben om acts die zelf in het diepe willen springen, op het laatste moment over te halen om in hun zwemteam te komen.

Dat ging allemaal behoorlijk snel. De laatste drie weken kwam alles in een stroomversnelling terecht. Lea: “Toen Excelsior belde, hoefde ik niet lang na te denken. Het is een label met een goede naam, waar veel bands zitten waar ik vaak naar luister. En nu willen ze opeens met mij in zee gaan. Of ik daar wel pas? We hebben allebei ons handtekening gezet, dus ik neem aan van wel. Het mooie is dat Excelsior een van de weinige labels is dat echt een eigen publiek heeft en altijd voor de goede muziek gaat. De laatste jaren hebben ze heel diverse acts uitgebracht. Kennelijk kon daar ook nog een country-folk-meisje bij!”

Nijmegen lijkt inmiddels wel een broedplaats voor Excelsior-bandjes. Waarom komt die fascinatie voor Nijmegen vandaan? Doen ‘we’ het zoveel beter dan andere regio’s? We vragen het aan een van de Excelsior-bazen Ferry Roseboom: “Nijmegen is een vibrerende stad met een goeie club en goeie platenwinkels. Dat draagt bij aan de ontwikkeling van talent. En talent trekt talent aan. Maar ik ben niet bewust met Nijmegen bezig, met hetzelfde plezier ga ik hierna in zee met een band uit Ommen of Emmen.  Hoe we het talent spotten? Goed je oren openhouden. Zo moeilijk is het niet om te horen dat Lea een bijzondere artiest is!”

Natuurlijk is Ferry blij met de nieuwe aanwinst: “Het is altijd de vraag waar we het aan verdiend hebben dat zo’n getalenteerd iemand haar plaat bij ons wil uitbrengen. Daarnaast heeft Lea bijzondere mensen om zich heen, dus we gaan er een prachtige en bijzondere plaat van maken.” Dat de muziek van Lea wat af lijkt te wijken van de andere bands uit de stal van Excelsior, maakt het alleen maar interessanter: “We zijn niet bewust bezig met wat we als label willen uitstralen, maar we willen zoveel mogelijk mooie kralen aan onze slinger rijgen. De muziek kan mij niet bijzonder genoeg zijn.”

Het is nog niet bekend wanneer de plaat zal uitkomen: “We gaan deze zomer samen met Lea aan de slag om een prachtige cd te maken. Dit najaar moet dan de nieuwe master klaar zijn en gaan we definitieve plannen maken voor de release.” Vindt Lea die vertraging niet frustrerend? Dat blijkt mee te vallen: “Ik ben al een hele tijd met de plaat bezig, maar nu ik weet dat hij bij zo’n label wordt uitgebracht, is het niet erg meer om nog even te wachten. De plaat kan er alleen nog maar mooier van worden.“

Veel tijd om het moment te vieren, heeft Lea niet. Aanstaande maandag vertrekt ze – met haar gitaar - voor bijna zes weken naar de USA om daar rond te trekken en zoveel mogelijk op te treden. Het wordt een muzikale reis, met onder meer New Orleans, Memphis, Nashville, Washington en New York City op het programma. Speciaal voor 3VOOR12 houdt Lea tijdens haar reis een blog bij. Houd onze site in de gaten voor een reisverslag met foto’s en filmpjes. Lea gaat ontspannen op pad: “Alle twijfels zijn nu weg, ik kan nu met een lekker gevoel op reis. Ik moet het nu nog laten bezinken, waarschijnlijk besef ik het pas goed als ik op het strand in Miami lig of tijdens een optreden in Nashville.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland