Op weg naar de finale met… The Circumstances Op weg naar de finale met… The Circumstances

Stevig repeteren in een Dordtse blokhut

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Op weg naar de finale met… The Circumstances

Stevig repeteren in een Dordtse blokhut

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Nadat Mr. Blue Sky en Yesterday’s Men – ook al bij de voorrondes jury-favoriet – zich direct hadden geplaatst voor de finale van Kaf en Koren dit jaar, was het nog behoorlijk spannend wie er met de wildcard vandoor zou gaan. Uiteindelijk werden het The Circumstances, tot hun eigen grote verbazing. Tijd voor wat vragen.

Stevig repeteren in een Dordtse blokhut

Tijdens de halve finales grepen The Circumstances weliswaar net naast een directe plaatsing, maar via een wildcard wist band zich toch nog te plaatsen voor de finale op 11 juni. Opvallend in hun twee shows tijdens Kaf en Koren tot dusver is dat de band duidelijk meerdere gezichten heeft. Aan de ene kant proberen ze zich te profileren als een frisse Britpopband met puntige 3-minuut-nogwat liedjes. Aan de andere kant zijn ze ook niet vies van zorgvuldig opgebouwde, epische monster-riffs – waarbij hun afsluiter tijdens de halve finale stiekem toch één van de hoogtepunten van de competitie tot dusver is gebleken.

En dan mag hun wildcard misschien duiden op een underdogpositie voor de finale, Mr. Blue Sky en Yesterday’s Men gaan het toch zeker niet makkelijk hebben tegen het viertal uit Dordrecht en Nijmegen, dat en passant van de week nog één van de Emergenza-finales wist te winnen. Tijd voor een snelle vragenronde.

Jullie staan in de finale van Kaf en Koren! Hadden jullie dat verwacht?
Nee, in eerste instantie hebben we tegen/met bands gespeeld die net zo hard een finaleplaats verdienden als wij dat doen. Verder wordt de kans op een finaleplaats aardig wat kleiner als je de halve finale niet wint. Deze nominatie kwam als een zeer welkome verrassing.

Hoe bereiden jullie je voor op de finale van 11 juni?
We duiken een weekend van tevoren een blokhut in aan het idyllische Dordtse slotennetwerk, waar we flink repeteren en nieuw materiaal schrijven om goed voor de dag te kunnen komen.

Kennen jullie de andere finalisten een beetje? En zo ja, wie zien jullie als de grootste concurrent?
We kennen Mr. Blue Sky van de halve finale, en weten dat zij muziek brengen die je net niet verwacht. De originaliteit spat er vanaf. Yesterday’s Men hebben we enkel gezien bij de voorrondes, hun eerste show. Ze zijn ontzettend sterk in het creëren van verschillende sfeertjes, wat een verschrikkelijk fijne eigenschap is voor een band. We hebben absoluut geen idee wie er een grotere 'bedreiging' vormt, we benijden in ieder geval de jury niet want het wordt appels met peren vergelijken!

Wat kunnen we van jullie verwachten in de finale?
In de finale hopen we een uitgebalanceerde set ten tonele te brengen die onze lol in het spelen en maken van goede liedjes naar voren brengt. Verder zijn we bezig met wat nieuw materiaal, maar daar kunnen we nog geen beloftes over doen...

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland