Op weg naar de finale met... Mr. Blue Sky Op weg naar de finale met... Mr. Blue Sky

Koelkasten, kriebeltruien en jury-leed

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Op weg naar de finale met... Mr. Blue Sky

Koelkasten, kriebeltruien en jury-leed

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

11 juni is het weer zover: dan zullen drie studentenbands uitmaken wie zich tot de winnaar van Kaf en Koren 2009 mag kronen, in navolging van NeWax, The Feromones, These Seats Are Taken en Boolean in voorgaande edities. De komende dagen nemen we de verschillende finalisten van dit jaar eens onder de loep. Als eerste: Mr. Blue Sky.

Koelkasten, kriebeltruien en jury-leed

 

Mr. Blue Sky is natuurlijk absoluut geen onbekende in de regio. Na hun terechte overwinning bij de Roos van Nijmegen twee jaar terug was eigenlijk al duidelijk dat we voorlopig nog niet af zouden zijn van de vier eigenzinnige dames, die hun publiek vooral wisten te verrassen met hun veelzijdige en humoristische (meta-?) kijk op het muziekwereldje. Met een heel arsenaal aan nieuwe nummers en een dikke knipoog proberen ze dit jaar andermaal een gooi te doen naar de overwinning in een prestigieuze Nijmeegse bandjescompetitie. Eens kijken hoe hun eigen voorbereiding daarop verloopt.
Jullie staan in de finale van Kaf en Koren! Hadden jullie dat verwacht?
“Nee. We hebben in onze lange loopbaan aan menig dozijn wedstrijden meegedaan, en als je daar iets van leert is dat jury’s onvoorspelbaar zijn. Zo wonnen we twee jaar geleden de Roos en werden we nog geen twee weken later in een knullig wedstrijdje in Arnhem (we noemen geen namen) kansloos laatste. Voornaamste opmerking in het juryrapport: “We snappen jullie bandnaam niet helemaal. Jullie zijn meisjes, waarom dan Mister Blue Sky?” Ik bedoel maar… Een wedstrijd winnen zegt net zo weinig als een wedstrijd verliezen, alleen is winnen doorgaans iets leuker.
Hoe bereiden jullie je voor op de finale van 11 juni?
“Om de jury en het publiek in Roosje eens een ander poepie te laten ruiken zijn we de kelder van mijn ouders ingedoken en hebben daar een prachtig antiek instrument afgestoft. Ik zeg nog niet wat het is, maar trust me: het gaat anders klinken dan u gewend bent.”
Kennen jullie de andere finalisten een beetje? En zo ja, wie zien jullie als de grootste concurrent?
“Yesterday’s Men is sinds de eerste voorronde onze meest geduchte tegenstander. En dan met name omdat we hun muziek zo goed vinden. En persoonlijk ben ik enorm jaloers op de midi-kunsten van zanger/toetsenist Rudolph. Jaloersmakend, grr…”
Wat kunnen we van jullie verwachten in de finale?
“Gewoon, nummers over vliegtuigongelukken, seriemoordenaars, piemels, bier, psychiaters, koelkasten, kriebeltruien, voedsel, botbreuken, schoenen, maandagen en milkshakes. En een nieuw nummer speciaal voor de jury, dat over jury’s gaat.”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland