Bandito: op hun manier gevaarlijk Bandito: op hun manier gevaarlijk

26 juni in The Stage in Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

, Tekst: Paul Aerts

Bandito: op hun manier gevaarlijk

26 juni in The Stage in Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Tekst: Paul Aerts ,

Bandito, winnaar van de befaamde Roos van Nijmegen, treedt aanstaande vrijdag 26 juni op in The Stage in Arnhem tijdens Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen. Het gaat erg goed met de band, de chemie is goed en het publiek is enthousiast over de jonge rockers. Maar… wie zijn Bandito nu eigenlijk? Wat doen ze, wat willen ze? Wij spraken met de band en legde hen wat vragen voor.

26 juni in The Stage in Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Bandito repeteert in de Plupub vlakbij het Station. Ik zocht de bandleden Jord, Joep, Tommy, Rolf en Bart daar op om hen een klein spervuur aan vragen voor te leggen. De sfeer is relaxt: biertje, sigaretje, jointje. Het belooft een open gesprek te worden. Ik val meteen met de deur in huis.

Jullie heten Bandito en hebben nummers als Killing Black en Roadkill. Zijn jullie echt zo gevaarlijk?

“Ja…”, zegt zanger Jord vol overtuiging. Op zijn manier is de band gevaarlijk, maar meer in de wakkerschuddende zin van het woord. Het nummer Killing Black gaat erover dat mensen niet zo zielig moeten doen. Natuurlijk mag je zeiken, maar dan moet je er ook actief iets aan doen. Als je verder wil komen in de muziekwereld moet je er ook iets voor doen.

Hij vervolgt met de voortgang van Bandito tijdens en na zijn stage in Mexico die duurde tot februari dit jaar. De rest van de bandleden zat ondertussen niet stil. Ze pasten nummers aan, schreven nieuwe en ook Jord schreef dingen voor Bandito. In februari gingen ze repeteren en besloten in april al mee te doen aan de Roos van Nijmegen.

Op welke manier zijn jullie representatief voor Nijmegen Rock City?

“Niet, Nijmgen Rock City (NRC) is representatief op zichzelf!” antwoordt Bart. ”Wij zijn Bandito!” Op de vervolgvraag of NRC belangrijk is voor de band is meldt hij:”Natuurlijk is Nijmegen Rock City belangrijk voor jonge bands, vooral om optredens binnen te slepen.” Maar Bandito voelt zich zeker niet afhankelijk van NRC. De jongens zijn wel erg blij met het concept.

Is het niet een beetje jammer dat jullie vrijdag in Arnhem spelen?

Er wordt wat gelachen. “Natuurlijk is dat niet jammer. Arnhem is een erg leuke stad om te spelen.” Ze denken dat er wel grapjes gemaakt zullen worden over de rivaliteit tussen Vitesse en NEC, maar rivaliteit is er tussen Arnhem en Nijmegen eigenlijk niet. De grootste rivaliteit bestaat volgens hen tussen de kroegen in Arnhem zelf. Het is voor de hand liggend om in Arnhem te spelen, want daar hebben ze buiten Nijmegen de meeste connecties.

Wat is het doel dat jullie op dit moment voor ogen hebben?

De Nijmeegse rockers hebben een aantal doelen gesteld. Ze willen veel gaan optreden, een kwalitatief goede demo uitbrengen en zich focussen op plaatsen buiten Nijmegen en zelfs Duitsland en Spanje. In Mexico-stad wordt Bandito wekelijks veel gedraaid door de  plaatselijke radiozender. Dus een toertje met een bevriende Mexicaanse band behoort ook tot een van de opties.

Voor ik de volgende vraag kan stellen, komt goede vriend Miguel Tellez uit Mexico naar ons toe lopen.

”Zeg eens iets ranzigs in het Spaans!” roepen de bandleden. Miguel reageert:” Bandito es la banda más cabrona que hay en Nijmegen y que les va a ir de poca madre en todo el mundo!” wat zoiets betekent als:”Bandito gaat hier in Nijmegen, maar ook over heel de wereld een feestje bouwen!”

Verder met het interview. Wie zijn jullie voorbeelden?

Jord vertelt dat hij nog niet zo lang naar zware rockmuziek luistert, laat staan dat hij het al lang speelt. Vooral Tommy was wel al een tijdje met stonerrock bezig. Hij luisterde muziek in de trant van Queens Of The Stone Age en speelde in een stonerband.

Met wie van de Roos van Nijmegen kunnen jullie je goed identificeren?

Wat de Roos van Nijmegen betreft kan de band het beste opschieten met de heren van Dead Man Running. ”Het zijn goede vrienden van ons geworden. Wij vinden hun muziek erg goed, en zij vinden ons ook wel leuk'', grapt Tommy. Verder kunnen ze het goed vinden met Do Not Run We Are Your Friends. Ze zijn prettig in de omgang en maken goede en erg aparte muziek.

Wat kunnen we de komende tijd verwachten van Bandito?

Veel nieuwe shows, ook buiten Nijmegen!

Nog een reclameboodschap voor mensen die nog niet van plan zijn naar Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen te gaan vrijdag 26 juni?

“We hebben de Roos van Nijmegen niet voor niets gewonnen. De enige manier om te zien dat we vet zijn is voor na en tijdens het optreden! En Corduroy is ook een erg vette band!”  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland