Agua de Annique geeft adembenemend optreden Agua de Annique geeft adembenemend optreden

Arthur Adam blaast het dak van Luxor Live eraf in het voorprogramma

, Tekst: Marjon Geurink / Foto's: Joost Reijnders

Agua de Annique geeft adembenemend optreden

Arthur Adam blaast het dak van Luxor Live eraf in het voorprogramma

Tekst: Marjon Geurink / Foto's: Joost Reijnders ,

Agua de Annique is de band rond zangeres Anneke van Giersbergen. Jarenlang was ze onderdeel van de band The Gathering, maar twee jaar geleden koos Anneke voor een andere richting en ik was benieuwd hoe die eruit zou zien. Ik kreeg de kans bij het concert van Agua de Annique in Luxor Live te Arnhem, waar het voorprogramma werd verzorgd door singer-songwriter Arthur Adam.

Arthur Adam blaast het dak van Luxor Live eraf in het voorprogramma

Arthur Adam, zichzelf begeleidend op elektrische gitaar, warmt het publiek op vanavond. Naar eigen zeggen probeert hij vanavond in zijn eentje het dak van Luxor Live eraf te blazen en dat lukt hem aardig. Dit gebeurt vooral wanneer hij kiest voor stevig gitaarspel en met zijn gevoelige, hoge stem een behoorlijk volume behaalt. Dat hij onder andere geïnspireerd is door Coldplay en Nick Drake is te horen. Het nummer Happy Hangover klinkt luchtig, vrolijk, zacht en speels. Arthur Adam weet te me te raken met intieme luisterliedjes.

Wanneer Agua de Annique het podium betreedt, klinkt direct de sound zoals we die van The Gathering kennen. Het stevige, strakke en zware geluid, dat werkelijk uit de tenen van de bandleden komt, vormt een mooi contrast met de ijle, zweverige en hoge zang. Agua de Annique ontvangt dan ook meteen een laaiend enthousiast applaus van het publiek in Luxor Live. De drummer speelt vol overgave en het is mooi om het contact tussen bassist en de gitarist te zien. De laatste zorgt voor een mooie, gevoelige tweede zangstem en levert een opvallende bijdrage aan het concert.

Agua de Annique wisselt op het podium regelmatig haar bezetting. Zo zien we  de zangeres ook solo op het podium staan terwijl ze zichzelf begeleidt met akoestisch gitaarspel. Een verrassend hoogtepunt breekt aan wanneer Anneke de leadzang aan de gitarist overlaat en zelf de tweede zangpartij voor haar rekening neemt, ondertussen weet ze mooie pianoklanken uit haar keyboard te toveren. Samen met Joris op de akoestische gitaar vertolkt Anneke een lied in de Nederlandse taal met tekst op een gedicht van Hugo Claus. De zangeres zingt zo gevoelig dat de tranen me bijna in de ogen springen.

Aan het einde van een uitgebreide toegift zien we haar wederom alleen op het podium staan, ze sluit het concert af met een zeer overtuigende en geheel eigen versie van het alom bekende nummer Power Of Love van Jennifer Rush. De adembenemende zang van Anneke wordt beloond met een overweldigend applaus. Agua de Annique is, naar eigen zeggen, blij met het publiek.

De muzikaliteit van Anneke van Giersbergen komt bij Agua de Annique meer naar voren. “Het is een gave als je zo kunt zingen.”, hoor ik een man naast me zeggen na afloop van het concert. Dit kan ik beamen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland