Wegwijs op de Affaire: Paul Hensels Wegwijs op de Affaire: Paul Hensels

Projectleider stichting PAN tipt lokale en regionale acts, Deerhoof en Drive Like Maria

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Wegwijs op de Affaire: Paul Hensels

Projectleider stichting PAN tipt lokale en regionale acts, Deerhoof en Drive Like Maria

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Zaterdag 18 juli barst de Affaire weer los in Nijmegen, met dit jaar een heel erg mooi en uitgebreid programma. Om je wegwijs te maken hebben we mensen uit de muziekscene in de regio gevraagd waar je zeker moet gaan kijken. Vandaag is het de beurt aan Paul Hensels van Stichting PAN.

Projectleider stichting PAN tipt lokale en regionale acts, Deerhoof en Drive Like Maria

Tijdens de Affaire ontkom je er niet aan om keuzes te maken uit het uitgebreide programma. Om een beeld te krijgen van wat er her en der speelt op de Affaire, vraagt 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen de komende weken aan bekende en minder bekende mensen uit de muziekscene wat ze zeker willen zien. Waar wil Paul Hensels van Stichting PAN zeker gaan kijken?

“Ik raad iedereen ten eerste van harte aan om vooral ook de lokale en regionale bands, dj’s en singers-songwriters te gaan bekijken. De Nijmeegse muziekscene bloeit als nooit te voren. De kwalitatieve lat ligt erg hoog en wordt steeds hoger gelegd. Nijmegen speelt inmiddels een aardig deuntje mee in muziekland en we verwachten nog meer doorbraken de komende jaren. PAN heeft geen directe voorkeur voor een act. Ze zijn ons allemaal even lief. Maar ga vooral zondagmiddag naar de PAN Local Stage kijken waar Do Not Run We Are Your Friends, Automatic Sam, Dolly I Beg Your Pardon, My Boot Heels, en The Sin Committee spelen, waarna Intero de overgang zal maken naar het FortaRockpodium.”

“Ook de singer-songwriters die elke avond op Habana spelen zijn een aanrader om te checken met het Nijmeegse OIIO, Loes Swinkels, Rinka van Zundert, Nina en de winnaar van het Gelders Singer-Songwriter Festival Boy Gol die onder de naam Ell’s Shine optreedt. Voor de rest is er de hele week veel te genieten van Nijmeegse en regionale toppers.”

“Een meer dan grote aanrader is om op woensdagavond het In Motion podium bij het bloemenwapen te gaan checken. Nijmeegse hiphop om je vingers bij af te likken. Handjes in de lucht en laat je lekker meevoeren op die lekkere flow.”

“Wat niet-lokale bands betreft, zijn er enkele die ik zeker niet wil missen. Deerhoof bijvoorbeeld, op zaterdagavond. Hun platen kunnen me nooit echt boeien,maar wat een heerlijke weirde liveband. Aan de grond genageld, met open mond en me daarna met een grote smile  achterlatend. Het lukt hun telkens weer.”

“Zondagavond op het FortaRockpodium Amenra. Bezwerend, hypnotisch, poëtisch, hard en indrukwekkend mooi. Tot nu toe een van mijn mooie live momenten van het jaar. Pure en intense muzikale schoonheid."

"Ik ben heel nieuwsgierig hoe Caribou het live er van afbrengt op maandagavond. Hun platen zijn heerlijk laid back en zijn een lekkere soundtrack voor een warme zomer avond."

"Mijn grootste tip is dinsdagavond op Club Voerweg met de winnaar van De Roos van Nijmegen Bandito, de superstoner van het Nijmeegse Barbarella en een van Nederlands beste live acts Drive Like Maria. Maar ik ga vooral voor Howlin’ Rain, dat wel eens mijn hoogtepunt van de Affaire zou kunnen worden. Hun platen Howlin’ Rain en Magnificent Fiend zijn al weken niet van mijn draaitafel weg te slaan. Sixties psychedelica, seventies rock, een mix van Allman Brothers via Cream naar Grand Funk Railroad met een meer dan actuele sound. En dan vooral dat kippenvel trekkende orgeltje. Lekkurrrrrr! Helaas zal ik daar Driek van Wissen op Habana voor moeten missen, maar dat zal de hele week het probleem zijn. Keuzes maken uit al die prachtige acts.”

"Voor de rest mag ik iedereen aanraden om ook en vooral acts te gaan bekijken die je niet kent. Laat je verrassen, sta open voor al dat moois en geniet vooral.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland