Wegwijs op de Affaire 2009: Torre Florim Wegwijs op de Affaire 2009: Torre Florim

Zanger van De Staat tipt St. Vincent, The Mad Trist en Go Back To The Zoo!

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Wegwijs op de Affaire 2009: Torre Florim

Zanger van De Staat tipt St. Vincent, The Mad Trist en Go Back To The Zoo!

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Zaterdag 18 juli barst de Affaire weer los in Nijmegen, met dit jaar een heel erg mooi en uitgebreid programma. Om je wegwijs te maken hebben we mensen uit de muziekscene in de regio gevraagd waar je zeker moet gaan kijken. Vandaag is het de beurt aan Torrre Florim, zanger van De Staat.

Zanger van De Staat tipt St. Vincent, The Mad Trist en Go Back To The Zoo!

Tijdens de Affaire ontkom je er niet aan om keuzes te maken uit het uitgebreide programma. Om een beeld te krijgen van wat er her en der speelt op de Affaire, vraagt 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen de komende weken aan bekende en minder bekende mensen uit de muziekscene wat ze zeker willen zien. Waar wil Torre Florim zeker gaan kijken?

Maandag 20 juli om half acht trapt St. Vincent de avond af op de Saddlespan. Torre: “Dat is pas een vrouwtje. Ik zag haar voor het eerst toevallig in Desmet bij 3VOOR12 LIVE. Hele originele sprookjesachtige muziek, maar tegelijkertijd echt wel toegankelijk. Ze speelt ontzettend goed gitaar, en kan daar erg knap tegenin zingen.” Wat kunnen we nog meer verwachten? “Ze is Fascinerend om naar te kijken, een klein mager meisje omringd met effectpedalen. Maar vooral ook erg leuk om naar te luisteren."

Op dezelfde dag in de Barbarossa Ruïne speelt het Maastrichtse The Mad Trist. ”Ik heb het genoegen gehad om hun debuutplaat te produceren. Die komt begin 2010 uit, dus wat je op de Affaire zult zien is een voorbode op al het vets wat komen gaat.” Wat kunnen we van ze verwachten? “Gruizige woestijn sound, robotdrums, catchy gitaarlijnen, en ook niet bang voor lange bijna psychedelische uitgesponnen stukken. Met een zanger die vocaal uit kan groeien tot een Jeff Buckley.”

Vrijdag 24 juli, wederom in de Barbarossa Ruïne, staat het van oorsprong Nijmeegse Go Back To The Zoo. Torre, “Wij en Go Back To The Zoo go way back: we zaten op dezelfde middelbare school en zaten altijd in 'rivaliserende' bands op bandwedstrijden. Tim, onze drummer, komt uit The Pax (een soort voormalig Go Back To The Zoo).” Maar dat is niet de reden dat je ze moet zien. Die jongens schrijven ijzersterke nummers. Catchy, dansbaar,  en met veel karakter.”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland