Laks en M.O. & Brakko sluiten Arnhemse hiphopseizoen af Laks en M.O. & Brakko sluiten Arnhemse hiphopseizoen af

Laatste TakeOver van seizoen stelt ietwat teleur

, Tekst: Nathaniƫl Bagijn / Foto's: Paul Thijssen

Laks en M.O. & Brakko sluiten Arnhemse hiphopseizoen af

Laatste TakeOver van seizoen stelt ietwat teleur

Tekst: Nathaniƫl Bagijn / Foto's: Paul Thijssen ,

TakeOver sloot het seizoen traditiegetrouw af in LuxorLive wat afgelopen jaar garant stond voor een aantal gedenkwaardige hiphopoptredens. Als afsluiting vierden Laks en M.O. & Brakko er een klein feestje.

Laatste TakeOver van seizoen stelt ietwat teleur

Het is de laatste vanavond, de TakeOver sluit het seizoen traditiegetrouw af op de plek die afgelopen jaar garant stond voor een aantal gedenkwaardige hiphop-optredens. LuxorLive mocht afgelopen jaar onder het gezag van de TakeOver een aantal grote en minder grote hiphopartiesten verwelkomen in het gloednieuwe Arnhemse poppodium. Hoogtepunten waren optredens van Typhoon & Rico en Sticks, Jiggy Djé en Black Milk & Elzhi.
Vanavond wordt er eigenlijk maar een klein feestje gevierd, met het lokale Laks en de Grote Prijs-winnaars M.O. & Brakko. Ja, klein is kenmerkend voor vanavond: het feestje vindt plaats in de kleine bovenzaal van LuxorLive, eenmaal binnen blijkt er een hele kleine opkomst te zijn en de optredens van beide acts blijken ook best ‘klein’.
Het is bijna schrijnend te zien hoe laag de opkomst vanavond is, mensen met een claustrofobische aanleg zullen denken genezen te zijn. Maar de aanwezigheid van slechts weinig toeschouwers zou de pret niet mogen drukken, gezelligheid is tenslotte niet onderhevig aan de grootte van het publiek. Dj Syte knoopt als vanouds de smakelijkste hiphopplaatjes aan elkaar. Na behoorlijk lang te hebben moeten wachten is het dan eindelijk zover, het Arnhemse Laks mag een poging wagen het publiek voor zich te winnen. Ze zijn geen grote naam binnen de hiphopscene, wat nieuwsgierig maakt naar wat zij zullen laten horen.
Het is duidelijk te zien dat een groot deel van deze mannen niet vaker dan eens per jaar op het podium staat en dat is erg jammer gezien de kwaliteit van hun vier tracks tellende EP. De beats zijn prima in orde, een beetje eigenzinnig maar niet heel vernieuwend. De teksten doen ontspannen aan doordat het eigenlijk nergens over lijkt te gaan. En de performance van de meeste heren is zwakjes. Wat hierdoor gebeurt, is dat hun EP het optreden omhoog haalt in plaats van andersom. Het publiek lijkt zich te vermaken, maar van ‘losgaan’ is geen sprake. Hun eigen naam doen ze in ieder geval eer aan, de naam van de TakeOver helaas niet.
M.O. & Brakko zouden nog een hoop goed kunnen maken, ze stonden al eerder op het programma maar konden destijds helaas niet op het podium staan. Dat ze nu alsnog uit de Bijlmer gekomen zijn maakt dat natuurlijk meer dan goed. Jane Doe schuift bij de heren aan als dj en inmiddels is het publiek bijna verdubbeld. De heren brengen oprechte hiphop, eerlijke en wijze teksten met een positieve lading. Dit alles vermengd met boombapbeats levert kwaliteitshiphop die ietwat tekortschiet in de uitvoering ervan. Pas wanneer het publiek getest wordt of zij wel ‘live’ is, gaan de show en het publiek zelf ook meer leven. Helaas zit het er na zes tracks alweer op, wat mij betreft veel te kort.
Jammer dat de laatste TakeOver van het seizoen niet het feestje is geworden waar vast iedereen op gehoopt had. De TakeOver kan heel Arnhem op zijn kop zetten en het dak van LuxorLive eraf tillen, maar daarvan was vanavond geen sprake. Een erg kleine zaal met een erg klein publiek die meer dj Syte kregen dan Laks en M.O. & Brakko. Deze avond gaat onderuit door het succes van haar voorgangers. Ik hoop dat het volgende seizoen beter geopend wordt dan dat dit seizoen gesloten is.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland