Koffiedik kijken met Anavarin Koffiedik kijken met Anavarin

"Bandlid M/V gezocht!"

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Koffiedik kijken met Anavarin

"Bandlid M/V gezocht!"

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

In deze eerste dagen van het nieuwe jaar kijken we terug op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogte- en dieptepunten, en hoe gaat 2008 de boeken in? Ook werpen we alvast een blik in de toekomst, what’s hot in 2009 en what’s not? Vandaag gaan we koffiedik kijken met Anavarin!

"Bandlid M/V gezocht!"

Vandaag gaan we koffiedik kijken met Niek Hubregtse, de drummer van Anavarin, die zich 2008 zal herinneren als een turbulent, maar leerzaam jaar. Deze turbulentie werd mede veroorzaakt door het vertrek van hun bassiste / zangeres, waarvoor in 2009 een nieuwe wordt gezocht.

Hoe zullen jullie je 2008 herinneren?

In 2008 is er veel gebeurd met Anavarin. We wonnen Kabaal Regionaal en kregen daarmee de kans om op een aantal mooie festivals en podia te spelen. Anavarin heeft zich op muzikaal gebied sterk ontwikkeld in 2008, maar we hebben in dat turbulente jaar ook afscheid moeten nemen van onze bassiste/zangeres. In krap vier weken tijd hebben we toen twee tijdelijke vervangers (Sanne Hemmer en Mattijs Quaijtaal) ingewerkt waarmee we succesvol hebben opgetreden op o.a. de Valkhof Affaire, Huntenpop, Appelpop en de GeselXL. We herinneren ons 2008 dus vooral als een turbulent, maar leerzaam jaar.

Wat was jullie hoogtepunt van dit jaar?

Het spelen op grote festivals als Appelpop en het Bevrijdingsfestival in Wageningen, vooral omdat die festivals druk bezocht werden en we een goede set hebben neergezet. Heel sfeervol. Ook de gezellige, akoestische tipi-sessie op Oranjepop was een hoogtepuntje in 2008. Zo anders, maar o zo lekker!

Wat was het dieptepunt van dit jaar?

Het spelen op Huntenpop. We gingen met veel te hoge verwachtingen naar dat festival om het te openen. Geweldig podium en goede organisatie, daar niet van, maar spelen voor 18 mensen en een heleboel grassprieten in een grote, maar vooral lege en donkere tent is nooit grappig.

Wat mogen we van jullie verwachten in 2009?

Een nieuw bandlid (M/V) vinden die zowel kan bassen als zingen, dus bij deze een oproep! Daarna een ijzersterke comeback maken met nieuw materiaal en met veel enthousiasme een grote stap maken richting nóg mooiere podia.

Wat is je persoonlijke song of album van 2008?

De geweldige rock -'n-roll van The Parlor Mob (And you were a Crow). Nog redelijk onbekend, maar ga dat checken. Verder de albums van No-Man (Schoolyard Ghosts) en de absolute topper: het solo-album van Porcupine Tree frontman Steven Wilson (Insurgentes). Die man is een geweldenaar!

Welke act(s) uit de regio Arnhem-Nijmegen gaat/gaan het maken in 2009?

De Staat noemen zou zoiets zijn als voorspellen dat Gordon en Jolink ook in 2009 ruzie zullen krijgen, dus dat doen we niet. We gaan daarom voor de stoere en dampende rock-'n-roll van Black Bottle Riot, de gruizige stoner/grunge van Dead Man Running en de gitaarloze rock van The Cohens.

What's hot in 2009?

Crowdwalking, elfstedenzwemmen, gitaar met lcd-scherm (gezien bij Porcupine Tree), LEDlicht-drumstokken, de aansluiting van Vlaanderen bij Nederland en Herman Brusselmans want die is wat ons betreft altijd hot.

What's not?

Jewelcases, Koos Postema en Fitna 2.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland