Sterren wichelen met Yesterday’s Men Sterren wichelen met Yesterday’s Men

“In 2010 hopen we op een doorbraak met de band’’

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Sterren wichelen met Yesterday’s Men

“In 2010 hopen we op een doorbraak met de band’’

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

In deze laatste maand kijken we terug op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogte- en dieptepunten, en hoe gaat 2009 de boeken in? Ook werpen we alvast een blik in de toekomst, what’s hot in 2010 en what’s not? Vandaag gaan we sterren wichelen met Yesterday's Men!

“In 2010 hopen we op een doorbraak met de band’’

Vandaag gaan we sterren wichelen met Yesterday's Men, de winnaars van Kaf en Koren 2009. Voor hen was 2009 eigenlijk één groot hoogtepunt. Voor 2010 hopen ze op een doorbraak met de band.

Hoe zul je je 2009 herinneren?

Voor ons was 2009 eigenlijk één groot hoogtepunt. We zijn in januari 2009 begonnen en in korte tijd een heel eind gekomen, vooral ook door onze overwinning bij Kaf & Koren 2009 en het daarop volgende optreden op het geweldige festival de Affaire. Een ruïne als podium is dan ook echt iets voor Yesterday's Men. We doen aan het eind van het jaar nog een aantal kerstshows, dat lijkt ook wel een hoogtepunt van ouderwetse gezelligheid te worden.

Gelukkig is er over dieptepunten niet echt te spreken en is alles goed op weg voor ons. We hebben net een cd opgenomen, die wordt nu gemixt. Misschien is er wel één dieptepunt waardoor de band misschien wel uit elkaar was gegaan. Aan het begin van dit jaar toen we de liedjes van de ep gingen instuderen, lukte het voor geen meter. Het ging tenenkrommend slecht. De drummer heeft toen nog overwogen te stoppen. Iets wat hij nu absoluut nooit meer in zijn hoofd zal halen.

Wat verwacht je van 2010?

Persoonlijk hopen we natuurlijk op een doorbraak met de band in 2010. Hopelijk kan onze nieuwe cd daaraan bijdragen. Voor Nederland verwachten we een herwaardering van het artistieke, oprecht creatieve in kunst en cultuur. Je moet weer iets bedoelen met wat je produceert. Mensen prikken tegenwoordig gemakkelijk door gestylde marketingproducten van miljoenenfirma's heen. Een erfenis van de 'reality' shows misschien?

Welke act uit de regio Arnhem-Nijmegen gaat het maken in 2010?

Staat er na De Staat nog een band op? Op dat niveau denken we niet, maar er is een mooie verdiepingsgolf in de Nederlandse muziek te bespeuren. Het is goed om te zien dat muziek van eigen bodem ook meer aan bod komt dan enkel artiesten uit het buitenland. Deze vooruitgang heeft ons dan ook meer hoop gegeven voor de toekomst (zie 'the black atlantic' bijvoorbeeld). Uit het Nijmeegse verwachten we veel van Okieson. Een lekkere dessert sound zoals we die ook terughoren bij Calexico. Niet voor niks dat die mannen daarmee samengewerkt hebben. Verder zijn we benieuwd naar neWax in 2010. We repeteren in hetzelfde kot waar frisse lucht zeldzaam is.

What's hot in 2010?

Breiclubs, boekvoorleesavonden, weer eens een lp in zijn totaliteit met volledige aandacht van begin tot einde afluisteren, de komst van de zaterdagnachtkerkdienst voor bezinning na het stappen, Herman van Veen: hij is God. Dat leidt dus uiteindelijk tot een nieuwe geloofsovertuiging. Kortom: een onthaasting in de beleving van de vrije tijd.

What's not in 2010?

Televisie kijken. Het wordt mode om hem het raam uit te gooien, of in groepsvorm te verbranden. Dat kweekt weer maatschappelijke samenhang. Als je nog iets wilt zien dan download je het wel van het internet. Beter nog; studeer eens een theaterstuk of voordracht in voor je familie onder het genot van een goede wijn of koffie met versgebakken appeltaart.

Dinsdag 15 december geven Yesterday's Men een kerstshow in het CultuurCafé in Nijmegen onder de noemer ''Donkere dagen''. De show begint om 20:00 uur en de entree is gratis. Alvast een voorproefje beluisteren? Dat kan hier!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland