Een intiem optreden van Anne Soldaat en Maurits Westerik

Born to perform!

Tekst: Daniella Middelhof / Foto's: Tom Roelofs ,

Anne Soldaat en Maurits Westerik speelden samen in een intieme setting volgens het concept van Live in Your Living Room. Zij lieten hun eigen liedjes horen waarbij ze elkaar begeleidden met gitaar en zang. Anne Soldaat die de prachtige cd 'In Another Life' en zijn ep 'Going South' promoot, en Maurits Westerik die momenteel tijdens een tour het vijfjarig bestaan viert van zijn band GEM.

Born to perform!

De avond begint op de Van Oldenbarneveltstraat 90. Het atelier van Angela de Jong doet dienst voor het Live in Your Living Room concert van Anne Soldaat en Maurits Westerik (GEM). Ongedwongen lopen de twee daar rond, zich mengend tussen het aanwezige publiek.

Anne Soldaat heeft een warme, plezierige en ook een ontroerende stem. De liedjes zijn mooi, gevoelig en diepgaand. Maurits begeleidt hem goed en je kunt zien dat ze al een tijdje met elkaar optrekken. De klik is er en dit klinkt ook door in de liedjes. Anne is een virtuoos op de gitaar en je merkt dat hij geraakt wordt door zijn eigen emoties en tekst. Anne zingt een aantal liedjes waarvan Born To Perform er zeker bovenuit steekt.

Maurits Westerik heeft een heel eigen stem, krachtig en mooi. Hij speelt een aantal nieuwe liedjes en een aantal van GEM.  Het publiek is eerst afwachtend, het contact is er nog niet 100%, maar de stemming komt goed los na een aantal liedjes. Er wordt bewogen met hoofden en sommige mensen kennen de liedjes. Maurits gebruikt een mondharmonica waarover hij vertelt dat hij die gisteren gekocht heeft in Leeuwarden. Hij geniet er zichtbaar van en dat doet me denken aan iemand die hem heeft geïnspireerd, Bob Dylan.

Anne vertelt in de pauze dat hij al eerder met Maurits heeft gespeeld en toen hij gevraagd werd om mee te doen aan Live in Your Living Room, dacht hij direct aan hem. Ze zullen samen nog drie keer  optreden in deze tour. Volgens Maurits en Anne brengen dit soort intieme optredens je weer dichter bij het publiek. Het was een mooie avond en ik ben geraakt door de optredens.