Ashes Of Many presenteert knallende debuutplaat Ashes Of Many presenteert knallende debuutplaat

Balgior loopt tegen einde, Mortal Form zet sterk imago neer

, Tekst: Hans van Dijken / Foto's: Archiefmateriaal 3VOOR12

Ashes Of Many presenteert knallende debuutplaat

Balgior loopt tegen einde, Mortal Form zet sterk imago neer

Tekst: Hans van Dijken / Foto's: Archiefmateriaal 3VOOR12 ,

De Zevenaarse formatie Ashes Of Many presenteerde vrijdagavond hun eerste, naamloze EP. The Stage was goed gevuld en mede dankzij Balgior en Mortal Form was de avond een groot succes.

Balgior loopt tegen einde, Mortal Form zet sterk imago neer

De Zevenaarse formatie Ashes Of Many presenteert vanavond hun eerste, naamloze EP in The Stage. Maar voordat het zover is, spelen ook Balgior en Mortal Form een goed stukje metal.
 
Balgior trapt af vanavond. De band die binnenkort verder gaat onder een andere, nog onbekende naam begint veelbelovend. Zanger JP zet een grunt in die zeker een halve minuut aanhoudt. Wat een power! De zanger is sowieso erg goed op dreef vanavond, want hij screamt en grunt het hele optreden zonder haperen. Er volgen nog meer ‘langetermijngrunts’ en dat wekt indruk bij het publiek. Echter, na een tijdje gaat de sound wel een beetje vervelen…

Ook drummer Bob is in vorm vanavond. Hij speelt strakker dan een metronoom en dat in een tempo waar je u tegen zegt.
Deze band maakt metalcore. Dat uit zich het meest in de zang; het instrumentale deel is meer deathmetal, althans, zo klinkt het. De gitaristen zijn trouwens nauwelijks hoorbaar, alleen als de rest inhoudt komt er een vleugje naar voren. 
De zaal is ineens een stuk voller als Mortal Form, bekend van de Zwarte Cross, het podium betreedt. Het vijftal heeft de uitstraling van een jaren ’80-metalband. De zanger is twee bij één en zo klinkt hij ook: een zeer sterke grunt verlaat zijn keel. 

De stijl van Mortal Form laat zich het beste beschrijven als melodieuze thrash/death. Het melodieuze heeft iets verrassends. Ze spelen zo ruig dat niemand melodieuze riffs verwacht. Sommige loopjes neigen meer naar prog-metal dan naar death, maar dat houdt de aandacht vast. Mortal Form heeft meer verrassingen in petto: het beroemde nummer Ace of Spades wordt gespeeld, alleen dan in de stijl van Mortal Form. Het publiek gaat uit zijn dak.

Als laatste is Ashes Of Many aan de beurt. Het begint vrij verrassend doordat zanger Orlando nog in de zaal staat, maar dat maakt ze niks uit: knallen maar! Het blijkt bij de act te horen, want Orlando loopt het hele optreden door het podium op en af. De muzikanten zijn erg beweeglijk en zijn veel met de zaal bezig. Zo krijgt het optreden een persoonlijke noot. De band voelt de connectie met het publiek en speelt daar op in.

Ashes Of Many maakt metalcore met erg rauwe, catchy riffs. De muziek valt goed in de smaak; er wordt regelmatig een moshpit ingezet. Dat tot grote schrik van enkele dames die van angst bijna onder de tafels duiken. 

Een opvallend gegeven is dat ieder nummer op vrijwel dezelfde manier wordt beëindigd. Er wordt een laatste riff ingezet die steeds herhaald wordt. Dat trucje kent iedereen wel na een paar nummers.
De band sluit af met een signeersessie waar erg veel belangstelling voor is. Het mag duidelijk zijn dat deze avond voor Ashes Of Many een succes is.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland