Vooruitblik Paasconcerten III: aftellen Vooruitblik Paasconcerten III: aftellen

Het beste excuus om met Pasen uw familiebezoek af te zeggen

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Vooruitblik Paasconcerten III: aftellen

Het beste excuus om met Pasen uw familiebezoek af te zeggen

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Een recordaantal bands schreef zich dit jaar in voor de Paasconcerten van Popcentrum Jacobiberg op zaterdag 11 en zondag 12 april (eerste paasdag). 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen blikt met de uitverkoren bands vooruit. Met vandaag Liquid, With Ice, The Attitudes en Sugartoosh.

Het beste excuus om met Pasen uw familiebezoek af te zeggen

Wie een blik werpt op de archiefsite van de Paasconcerten, kan zien dat ook Bettie Serveert (in 1987) en haar illustere voorganger De Artsen (diverse malen) op de Paasconcerten speelden. Zou er in de 2009-editie een band bij zitten die het ook schopt tot ‘internationale klasse’? We zullen komend weekend gaan zien of er in de lokale klasse zulke pareltjes tussenzitten. Om alvast op te warmen stellen we de laatste bands voor en vragen naar hun band met de Paasconcerten. Vandaag met Liquid, With Ice, The Attitudes en Sugartoosh.

LIQUID (zondag)
Liquid maakt een eigen mix van hiphop, indie en elektronica. “We zijn rond 2002 begonnen als een soort indie-fusion jamband’’, vertelt gitarist van het eerste uur Fred Hubers. “Door de toevoeging van een rapper en een keyboardspeler zijn de nummers zowel korter als elektronischer geworden. Alle zes leden brengen hun eigen invloeden mee, van MF Doom en old school new wave tot drum & bass en p-funk. De variatie in de songs is dan ook groot!”
Ook op het podium komen de energie en de veelzijdigheid tot hun recht. Aan ervaring geen gebrek: in diverse bands stonden de leden eerder op de Paasplanken. Oplettende Paasconcertbezoekers weten dat Liquid in 2002 ook al op het podium stond: “Maar dan in de embryonale fase,” aldus Fred. “Het is altijd een feest om daar te spelen. Goede sfeer, goed podiumgeluid, strak schema, enthousiast publiek en een lekker korte set. Als bezoeker ben ik er elk jaar. Je ziet veel nieuwe bands en de (sub)top van Arnhem is ook regelmatig op de poster te vinden. Ondanks de grote hoeveelheden drank die geconsumeerd worden, gebeuren er vrijwel nooit vervelende dingen. Het is alleen jammer dat het maar één keer per jaar Pasen is...” Liquid kan niet wachten tot zondagavond: “Onze nieuwe cd (1.21 Gigawatts) is zo goed als klaar. Dat heeft ons eigenlijk een vol jaar van het podium gehouden. We staan te popelen om overal te spelen waar men ons wil hebben!”

WITH ICE (zondag)
Omschrijvingen van de muziek van With Ice vliegen alle kanten op, met één constante term: “Kinetische rock”. De band is even uit de hete lampen geweest maar komt terug met zoals ze het zelf noemen techno-synthesizers, balkan-percussie en hypno-vocalen. “Dit alles wordt hitsig aangekleed met behulp van vunzige gitaarmuziek, dampende bubbling-electro, knerpende klezmer-clash of uitgesponnen seventies-waanzin. Ondertussen zijn we ook een hevige live show aan het instuderen. Maar het blijft wel spontaan hoor!” aldus de band. With Ice heeft al eerder opgetreden tijdens de Paasconcerten en geregeld in het publiek gestaan. “Het is gewoon heel tof, er hangt een goede sfeer en er spelen leuke bandjes die je wel of niet kent en die wel of niet verrassend uit de hoek komen!”
De heren hebben hun gedaanteverandering niet over één nacht ijs laten gaan. “Het is ons eerste optreden sinds lange tijd. We hebben de nummers drastisch uitgebouwd, een nieuwe drummer in dienst genomen en een extra live-muzikant aangetrokken. Het wordt alles of niets...” Om alles uit de kast te halen wil de band een 12-nummerig album opnemen en aan het eind van het jaar onder de noemer Lover Boys & Girls uitbrengen.

THE ATTITUDES (zondag)
Garage rawk-'n-roll/punk a la The Stooges, Radio Birdman, MC5, The Ramones: dat zijn The Attitudes. De drie rockers met ruime ervaring beginnen eind 2006 als hobbyband met wekelijkse jams in de Rocketdog studio in Westervoort. Tse Kao: “Deze sessies leiden al snel tot een live repertoire waarbij fun het belangrijkste motto is. Of we de Paasconcerten kennen? Zeker! Al jarenlang traditiegetrouwe bezoekers of als muzikant op het podium. Alle bandleden hebben op verschillende edities al eens gespeeld met bands als Perros, RedBack, Flight195, Curb, Lost, Stiff Cactus en Chapter30.” Het gaat de heren om de lol en niet om wilde ambities en pretenties. Toch wordt er ook gewerkt: een ep en een videoclip zijn in de maak. Wat The Attitudes betreft, krijgt iedereen een sixpack bier en gaat de versterker op tien. Of ze nou sixpacks aan het publiek gaan uitdelen, is niet geheel duidelijk - los van de vraag of de organisatie daar blij mee zou zijn - maar rocken, laat dat maar aan The Attitudes over!

SUGARTOOSH (zondag)
Gooi Claw Boys Claw, Foo Fighters, Queens Of The Stone Age, wat instrumenten en een dikke eetlepel blues een garage in, schud de boel wat door elkaar en zie: Sugartoosh! Rauwe en gruizige rock met de B van Blues en de S van Stoner. Deze Achterhoekse Arnhemmers weten hoe rock moet klinken: puur, ruig en zonder fratsen. Sugartoosh is een energieke band en heeft inmiddels al een aardige live reputatie weten op te bouwen. Deze editie wordt de doop voor Sugartoosh: “We hebben veel over de Paasconcerten gehoord, maar zijn er nog nooit geweest. Het is een te gek initiatief om Arnhemse bands op deze maniereen gaaf podium te bieden. Wij zullen het publiek een half uur lang non-stop op dampende bluesy stoner trakteren.” Voor de nabije toekomst is de band duidelijk: “Vooral heel veel spelen!!! En we gaan de studio in.”

MP3VOOR12/ARNHEM-NIJMEGEN VOLUME 2
Van alle bands worden live opnames gemaakt en verzameld op de MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen volume 2. De laatste act zal op 12 april rond middernacht het podium op klimmen. De volgende dag is op deze site vanaf 12.00 uur ’s middags al de MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen te downloaden: een ‘verzamelcd' met daarop 16 live tracks van de 16 acts die op Paasconcerten hebben opgetreden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland