Paasconcerten zaterdag: propvolle Jacobiberg geniet met volle teugen Paasconcerten zaterdag: propvolle Jacobiberg geniet met volle teugen

Verslag editie 2009: succesformule bevestigt zichzelf

, Tekst: F. Tielenius Kruythoff, I. MacMenamin, M. Geurink / Foto's: M. Bakker

Paasconcerten zaterdag: propvolle Jacobiberg geniet met volle teugen

Verslag editie 2009: succesformule bevestigt zichzelf

Tekst: F. Tielenius Kruythoff, I. MacMenamin, M. Geurink / Foto's: M. Bakker ,

De in de vooraankondigingen beschreven verwachtingen werden op avond 1 van de Paasconcerten dubbel en dwars waargemaakt: een stampvolle Jacobiberg, overtuigende bands en veel consumptie. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen was er bij en liet zich meevoeren in de massa.

Verslag editie 2009: succesformule bevestigt zichzelf

Vanavond gaan de Paasconcerten van start. Met op het hoofdpodium optredens van Streetcarb, Viva Rosa, LADA!, Chances Are, Bandito en Fear Remains. In de Rietveldzaal staan The eXtinct en Electric Bongo op het programma.

De eerste act van de avond, de Arnhemse metalband Fear Remains, overtuigt en heeft een energieke podiumpresentatie. De band lijkt echter moeite te hebben om muzikaal gezien het tempo bij te houden. Als de grenzen van het genre worden opgezocht en een wat rustigere, meer rockende beat wordt ingezet, komen ze het sterkst over. 
 
De band LADA! geeft een dromerig en ingetogen optreden weg waarin gekozen wordt voor pop- en rocknummers vol melodieuze gitaarklanken. Muzikaal klopt het en de band straalt eenheid uit. De mooie, breekbare stem van de zanger komt helaas niet helemaal tot zijn recht, maar het groeiende enthousiasme van de bandleden heeft zijn weerslag op het publiek. LADA! nodigt vooral uit tot luisteren, en de band krijgt dan ook een groot applaus van het publiek. 
 
In de Rietveldzaal staat The eXtinct staat met zijn computer en gitaar op het podium. Zijn muziek is een combinatie van electro en rock waarin de computer lijkt de leiding te hebben. De zang van The eXtinct roept een gevoel van twijfel op en zijn teksten zijn niet te verstaan. Tijdens het optreden vertrekken er mensen, hetgeen bevestigt dat het optreden niet lang kan boeien.
 
Een hevig orkest aan applaus gaat vooraf bij het opkomen van de energieke rockers van Bandito. Met een muzikaal vermogen dat strakker speelt dan een cd en een zangtalent waar zanger Kelly Jones van Stereophonics jaloers op mag zijn, laten deze Nijmeegse mannen zien wie er de baas is.
 
Het wordt alsmaar drukker en drukker. Zo druk zelfs dat er geen mensen binnen meer worden gelaten in de overvolle Jacobiberg. Dit weerhoudt de Arnhemse reggaeband Chances Are er niet van om de sfeer eens flink op te warmen. De met liefde bespeelde trompet en de zwoele baslijnen maken er een ware ‘funky reggae party’ van. Jammer is wel de hier en daar misplaatste rappartij ertussendoor. Maar gelukkig doet het niet af aan de vibe van het Arnhemse vijftal. En na het toveren van een glimlach op ieders gezicht verlaat Chances Are het podium, maar laat een zwoel zomergevoel achter.
 
Met trillende vingers en een zweetdruppel op het puntje van zijn neus bedient Electric Bongo de knopjes van zijn apparatuur. Het is een experimenteel optreden. Ingetogen trakteert hij ons op een sfeervol en mysterieus landschap aan geluiden dat vooral uitnodigt tot luisteren en kijken.
 
De Nijmeegse indierockband Viva Rosa wordt met overweldigende lof aangekondigd. Tijdens de show valt op dat elk lid van de band zijn eigen tijd in de schijnwerpers krijgt, er is zelfs plaats voor een stevige drumsolo. De zang blijft enigszins monotoon, maar afgezien daarvan maakt deze band alle verwachtingen waar en spat daadwerkelijk van het podium.
                   
De grungeband Streetcarb uit Arnhem en Doetichem is met recht de afsluiter. Deze band heeft een vol geluid waar de emotie van afdruipt. Met een bassist die veel werk verricht, krijgt de zanger/gitarist alle ruimte om zijn melodieën ten gehore te brengen, die werkelijk overweldigend zijn op de momenten dat hij het zingen kan laten voor wat het is en zich volledig richt op zijn gitaarspel.

En zo wordt het eerste van de tweeluik gesloten en kan er een dikke krul door avond één van de Paasconcerten. We kunnen niet wachten op dag 2!

Alle bands van de Paasconcerten 2009 zullen met een nummer vertegenwoordigd zijn op MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen volume 2. Vanaf maandag 12:00 uur gratis te downloaden op deze website!

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland