Navarone krijgt Indecent Proposal Navarone krijgt Indecent Proposal

Vier opdrachten leveren airplay single op 3FM op

, Tekst: Navarone

Navarone krijgt Indecent Proposal

Vier opdrachten leveren airplay single op 3FM op

Tekst: Navarone ,

Navarone was vorige week te gast geweest bij het programma ‘Stenders Eetvermaak’ op 3FM. Onder de noemer
‘Indecent Proposal’ moesten de mannen 4 maffe opdrachten uitvoeren. Elke opdracht levert een kwart ariplay van hun single 'The Devil's Got a Hold On My Head' op. Voor 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen hielden ze een dagboek bij!

Vier opdrachten leveren airplay single op 3FM op

Afgelopen week was Navarone te gast bij Rob Stenders van radio 3FM. We waren uitgenodigd voor het programma Stenders Eetvermaak onder de noemer 'Indecent Proposal'. Dit betekent dat we 4 maffe opdrachten moesten voltooien en per opdracht airplay voor 1/4 van ons nummer The Devil's Got A Hold On My Head konden winnen!

DAG 1
Rond 11:45 uur werden we verwacht in de 3FM studio. We waren allemaal netjes tussen 11:00 uur en 11:30 uur op het Mediapark, het is toch je eerste keer op 3FM he... Na een rondje handen schudden was het aan Merijn om achter de microfoon te kruipen en Navarone te introduceren aan de luisteraars. Deze dag bestond Studio Sport 50 jaar en Giel Beelen had Mart Smeets die morgen al geprobeerd te bellen om hem te feliciteren. Nu heeft Mart het niet zo op Giel en daar had hij dus geen zin in. Aan ons de eervolle taak om Giel Beelen te laten verzoenen met Mart Smeets onder het genot van een lekker beschuitje.

We kregen een kaart mee van Giel waarop hij zijn middelvinger opsteekt. Besloten werd er een 'lief' verhaaltje op te zetten, de kaart aan Mart te geven en zo een telefonische afspraak tussen de 2 heren te regelen. Aangekomen in het gebouw waar 'de man met die trui' zich schuil hield vertelde een vrouw ons dat Mart in vergadering zat. De vergadering duurde blijkbaar niet zo lang want na een paar minuten kwam Mart Smeets toch naar beneden. Hij keek naar ons zoals een manke gnoe naar een wolf zou kijken. Waarschijnlijk had hij het 3FM-logo al op de microfoon zien staan....
Merijn snelde naar hem toe en overhandigde hem de kaart. Hij mopperde nors dat hij hier geen tijd en zin voor had. Terwijl zijn beschermengel nog mopperend achter ons aan wandelde besloot, Merijn voor een tweede poging achter Mart aan te rennen. Zelfs de vleiende woorden "Ik hou ook van basketbal", konden het ijs bij Mart niet doen smelten.... Helaas, we hadden de eerste opdracht niet gehaald. Bekijk hier het filmpje!
 
DAG 2
Onze opdracht van dag 2 had alles te maken met respect. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat de schoonmakers op Schiphol staken omdat ze meer loon willen en vooral: meer RESPECT! Aan ons de taak om deze immer dweilende en schrobbende werknemers te trakteren op Aretha Franklins Respect. Om geheel in stijl te blijven van de (neergelegde) werkzaamheden moest het nummer ten gehore gebracht worden door een DWEIL-orkest. We besloten ons op te splitsen om de taken te verdelen. Bram en Robin bleven achter om als een dolle alle toeters en trompetters te bellen die voor handen waren om ze naar Schiphol te krijgen. Ook reddende engel Jos de trombonist was gearriveerd op Schiphol en het feest kon beginnen. Bekijk hier het filmpje!

In Hilversum werd stomverbaasd gereageerd op de negerinnenimitatie die Merijn de ether in slingerde! "Was jij dat?!?!", vroeg Rob zich af. Hij dacht dat we een bandje afspeelden of een horde negerinnen hadden geregeld, maar het was toch echt Merijn die had gezongen. Rob gaf ons dan ook graag onze eerste 1.06 zendtijd op 3FM!

DAG 3
We moesten ons melden op een woonwagenkamp in Lelystad voor onze volgende opdracht. Het eerste dat we zagen toen we aankwamen bij het woonwagenkamp, was een man met een enorme rottweiler. We vonden het een goed plan om nog even op de Stenders-crew te wachten....

Het bleek dat 3FM die dag op het woonwagenkamp het Gewoon-Gala uit ging zenden. Daarvoor waren 8 'gewoon'-artiesten uitgenodigd om hun smartlappen te vertolken. We moesten het openingslied schrijven voor het Gewoon-Gala en alle 'gewoon'-artiesten moesten één regel zingen. Al snel hadden we de basis van het nummer en de zangers dachten goed mee over hun regel tekst. Het nummer bleek een ware woonwagenhit te zijn en het publiek klapte vrolijk mee onder het genot van een pilsje, een dikke sigaar of een shaggie. Wederom 1.06 toegevoegd aan onze airplay! Bekijk hier het filmpje!

DAG 4
Op de laatste dag kregen we de opdracht om naar de AutoRAI te gaan. Daar moesten we het nummer The Beep Beep Song van Simone White ten gehore brengen met claxons als muzikale begeleiding! Een leuke opdracht, voor ons op het lijf geschreven. Eenmaal bij de RAI aangekomen, werden we door de aardige Diane van press & PR naar de eerste hal begeleid. Daar mochten we een auto-stand uitzoeken waar we lekker konden gaan 'toeteren'. Onze aandacht ging echter niet uit naar de Opel Astra's en de Renault Meganes die daar stonden, maar naar de “echte” bolides. We liepen dus door naar de volgende hal. Daar viel ons oog op de Porsche-stand. Het was gelukkig geen probleem om deze respectievelijk 70.000 en 80.000 euro kostende wagens als instrument te gebruiken. Terwijl Bram (vergezeld door Femke, de Porsche-babe) en Kees  op de maat 'Beep-Beepden', zong Merijn onze laatste opdracht naar een goed einde. Bekijk hier het filmpje!

Met een grote grijns op ons gezicht luisterden we hoe The Devil's Got a Hold On My Head in heel Nederland op 96.8 te horen was! Rob was blijkbaar 'vergeten' het nummer stop te zetten want in plaats van de door ons verworven 3.18 minuten, vond Rob dat we (en de rest van Nederland) de gehele song verdienden! Hij was onder de indruk en bestempelde ons als een erg talentvolle band die zeker in de gaten gehouden moet worden!
Wij blij, iedereen blij, vooral wij erg blij!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland