Liquid Snow totaal onverwachte winnaar Pocketpop 2009 Liquid Snow totaal onverwachte winnaar Pocketpop 2009

Keuze voor lokale band komt jury desondanks op boe-geroep te staan

, Tekst: Eelco van Eldijk / Foto: Tom de Goeij

Liquid Snow totaal onverwachte winnaar Pocketpop 2009

Keuze voor lokale band komt jury desondanks op boe-geroep te staan

Tekst: Eelco van Eldijk / Foto: Tom de Goeij ,

Pocketpop kende dit jaar een sterke finale. Vier zéér uiteenlopende bands, qua muzikale inslag, tekenden de strijd met elkaar aan, ‘maar zoals altijd, kan er maar één de winnaar zijn’. Liquid Snow ging er met de ‘gitaar met de grote oren’ vandoor, oftewel de wisseltroffee van Pocketpop. Deze Drutense mennekes gaven ervarener en mogelijk sterkere conculega’s het nakijken.

Keuze voor lokale band komt jury desondanks op boe-geroep te staan

De Drutense jonge band Liquid Snow is de winnaar van Pocketpop 2009. Zij laten hiermee meer ervaren concurrenten als het Nijmeeges Do Not Run We Are Your Friends, Spendix Devils en de Belgische Little People achter zich.

De finalejury heeft geen makkelijke taak gehad. Het niveau van de bands was hoog. Do Not Run We Are Your Friends imponeerde met hun Zappiaanse kunsten. De garagerockers van de Spendex Devils lieten zien wat grooven is en de Belgen Little People maakten er een overtuigend feest van op het podium.

Liquid Snow was de underdog in deze line up. Toch gingen zij er met de winst vandoor. Deze keuze kwam de jury op de nodige afkeuringen van het publiek te staan. Ondanks dat een lokale band deze popprijs op hun naam schrijft, is de keuze voor het jonge Liquid Snow ook discutabel te noemen, daarin kan het publiek geen ongelijk gegeven worden.
 
Ook benieuwd naar de bevindingen van 3VOOR12/Arnhem Nijmegen? Lees binnenkort het verslag van de finale op deze site.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland