Koffiedik kijken met Sennh

“Het was heerlijk om de touwtjes van Roosjes grote zaal in handen te hebben”

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

In deze laatste maand kijken we terug op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogte- en dieptepunten, en hoe gaat 2008 de boeken in? Ook werpen we alvast een blik in de toekomst, what’s hot in 2009 en what’s not? Vandaag gaan we koffiedik kijken met Sennh!

“Het was heerlijk om de touwtjes van Roosjes grote zaal in handen te hebben”

Vandaag gaan we koffiedik kijken met Sennh, die afgelopen jaar zijn debuut heeft gereleased op Traum Records, een van de grootste labels in de technoscene. In december gaf hij een optreden in het voorprogramma van Speedy J in Doornroosje, zonder twijfels zijn hoogtepunt van 2008.

Hoe zul je je 2008 herinneren?


Optredensgewijs was het voor Sennh een rustig jaar, maar tegelijkertijd ook een turbulent jaar. Ik heb veel geëxperimenteerd met verschillende stijlen (een ambient project voor een fotoreportage vanuit museum het Valkhof, ik heb samen met Joris Holter (50% van Funk-a-Flex) een bigbeat/jazz track gemaakt voor Sterre, twee dubstep tracks gemaakt, vreemde IDM en gehusseld met grooves, beats, opbouwen en climaxen) en mix-technieken. En ik kan met veel enthousiasme bekennen dat ik steeds dichter bij het geluid terecht ben gekomen waar ik uiteindelijk wil eindigen.

Wat was het hoogtepunt van dit jaar (en waarom)?

Voor Sennh was dat ongetwijfeld het optreden als voorprogramma van Speedy J in Doornroosje. Een magische avond, met een waanzinnige sfeer en techno zoals techno bedoeld is. Heerlijk om de touwtjes van Roosjes grote zaal in handen hebben.

Wat was het dieptepunt van dit jaar (en waarom)?

Mijn voortdurende twijfel over mijn Sennh-tracks. Ik kreeg maar niet het geluid dat in mijn hoofd zat uit de speakers. Uiteindelijk heb ik veel nieuwe dingen weggegooid, en veel goede ideeën zijn uit frustratie verloren gegaan. Maar door al het geklooi ben ik uiteindelijk wel verder gekomen en dichter bij mijn gewenste sound beland.

Wat zijn je verwachtingen voor 2009?

Ik heb geen idee wat 2009 gaat brengen voor Sennh. Ik hoop dat ik een aantal goede tracks eruit ga knallen die ik WEL release-waardig vind.

Wat is je favoriete song en/of album van 2008?


Mijn favoriete albums van 2008 zijn Animals van Minilogue en Með suð í eyrum við spilum endalaust van Sigur Rós. Eigenlijk wilde ik Oracular Spectacular van MGMT opgeven vanwege mooie herinneringen, maar na enig onderzoek kwam ik erachter dat die al uit 2007 kwam.

Welke act(s) uit de regio Arnhem-Nijmegen gaat/gaan het maken in 2009?

Ik heb geen flauw idee, maar stiekem hoop ik natuurlijk dat Sennh de lift ingaat ;)

What's hot in 2009?

Hoge hakken, soep, Gilles Deleuze, (nog steeds) Berlijn, de nieuwe single van LeLe, afstuderen, de nieuwe David Fincher en de Plak.

What's not?

Damien Hirst, tv-series van Amerikaanse makelarij, David Duchovny, ringtone-reclames.