Koffiedik kijken met Merleyn

"Ook dit jaar gaan we er voor de volle 100% tegenaan"

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

In deze laatste maand kijken we terug op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogte- en dieptepunten, en hoe gaat 2008 de boeken in? Ook werpen we alvast een blik in de toekomst, what’s hot in 2009 en what’s not? Vandaag gaan we koffiedik kijken met Merleyn!

"Ook dit jaar gaan we er voor de volle 100% tegenaan"

Vandaag blikken we terug én vooruit met Joris Holter van Merleyn, die 2008 een muzikaal spannend jaar vond. "Veel goede, nieuwe releases en de opmars van acts uit de regio als Zo Moeilijk, The Kevin Costners, De Staat, Lavalu en Roosbeef. De levendige punkscene, met acts als Brat Pack, Smash The Statues, Antillectual, Bambix. De hiphop scene, met Zo Moeilijk, Geintje, Overtref en al die andere gasten met een mic. Daarnaast was het een turbulent jaar voor Merleyn. Met het bijna failliet gaan van de oude stichting van Merleyn en de doorstart door Doornroosje. Er is hard gewerkt."

Wat was het hoogtepunt van dit jaar?

Dat is natuurlijk moelijk. Zo waren de cd-releases van The Kevin Costners en Zo Moeilijk geweldig, maar ook de diepe, donkere woensdagen met prachtige shows van Declan de Barra en Emily Jane White staan in ons geheugen gegrift. Evenals geweldige optredens van Aux Raus, We Are Wolves, Port O'Brien, Howlin'Rain en vele anderen. Ook waren de Battlejuices erg succesvol en heeft de punk zijn weg naar Merleyn weer gevonden.

Wat was het dieptepunt van dit jaar?

Het verlies van de Tuesday Night Live is een dieptepunt. Natuurlijk heeft het rookverbod ook zijn negatieve weerslag gehad op Merleyn, maar daar komt binnenkort verandering in aangezien er een rookruimte komt.

Wat zijn je verwachtingen voor 2009?

Verdere ontwikkelingen van nieuwe regionale beloften zoals The Cohens, Okieson, The Routines, Dead Man Running, Black Bottle Riot en Jacky Heretic. En wat betreft Merleyn: we gaan er ook in 2009 voor de volle 100% tegenaan. De komende maanden staat er veel moois op het programma. Ook zal er meer aandacht worden geschonken aan dance. Denk hierbij aan dubstep, electro, breakcore, drum'n bass maar ook techno en house.

Welke act uit de regio Arnhem-Nijmegen gaat het maken in 2009?

De Staat, Zo Moeilijk, Lavalu, Okieson, Marten de Paepe en ook The Routines zitten flink de lift.

What's hot in 2009?

Rock, dansen, AC/DC, dubstep, harde techno.

What's not?

Swaffelen