Dansavond Poptrash landt in Luxor Live

Een interview met geestelijk vader Robert Smith

Door Bernard Bodt ,

Sinds kort is de dansavond Poptrash toegevoegd aan de programmering van Luxor Live. De avond heeft al een succesvolle plaats in het programma in zalen als de Melkweg en de Mezz. Nieuwsgierig geworden door de naam van het concept sprak 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen met de creatieve geest achter dit gebeuren: Robert Smith.

Een interview met geestelijk vader Robert Smith

 Poptrash zal morgenavond het Luxor Live theater doen schudden met vuige electro, house-classics en nu-rave. Wij spraken met geestelijk vader Robert Smith, die met het concept de perfecte symbiose tussen gangbare en underground dansfeesten voor ogen heeft.

Poptrash dus. Kun je het fenomeen toelichten? 

 

 Poptrash is een feest met vernieuwende elektronische muziek. Denk hard, vies en vooral dansbaar. Van klassieke house tracks tot electro van nu. Ik ben er mee begonnen als wekelijkse avond in de Melkweg te Amsterdam, waarna de stap is gezet tot maandelijkse feesten in onder andere Rotterdam, Breda, Arnhem en vanaf volgende maand ook in de grote zaal van Het Paard in Den haag.  Het idee is om het nieuwste van het nieuwste in de wereld van elektronische muziek neer te zetten. Grote namen als Mstrkrft, Steve Aoki, Guns ‘n Bombs, Punks Jump Up, Goose en vele anderen hebben daarbij al op de Poptrash-podia gestaan.

 

Hoe is het concept achter Poptrash eigenlijk tot stand gekomen?

 

Het oorspronkelijke idee is ongeveer drie jaar geleden ontstaan tijdens een drankje op het Amsterdamse Leidscheplein, waar een vriendin van mij en ik het hadden over het feit dat er op dat moment tussen erg commercieel en erg underground weinig te doen was in het uitgaansleven. Ik ben toen naar een collega dj van de Melkweg gestapt waar we beide tijdens pauzes bij bandjes en dergelijke draaiden en heb gevraagd of hij zin had om mee te draaien. Toen met het concept naar de Melkweg gestapt en die vonden het een leuk idee. De avonden waren een succes en daarna ben ik aan uitbreiden gaan denken en heb ik andere zalen gevraagd of ze ook zin hadden in een dergelijke avond. Dit was ook een beetje tijdens het opkomen van de  nu rave dus we waren er vroeg bij. De naam Poptrash komt eigenlijk van de titel van het eerste popliedje van mijn oude band en dat nummer heette Trash. Dat was dus eigenlijk niet zo moeilijk .

 

Wat kunnen we van Poptrash in Luxor Live verwachten?

 

Nou dat is wel grappig eigenlijk. Ik hoorde van de programmeur van de Mezz in Breda dat de Luxor weer open ging onder de naam Luxor Live en hij wist te vertellen dat het wellicht een goed idee was om Poptrash ook daar te starten. Na wat gesprekken met de programmeur van  Luxor Live zagen we het beide zitten en zijn we aan de slag gegaan. Met nu al Motor, Krause, Hit Me Tv, Wannabeastar en ikzelf onder mijn dj naam Sickboy op het programma. Wat je kan verwachten is erg dansbare muziek, denk house, electro, fidget, rave en bekende en onbekende namen die dat laten horen. Binnenkort voegen we nog een live vj toe die binnenkort aan de slag gaat met vette visuals.

 

Waarom zouden we zaterdag 6 december naar Poptrash in Luxor Live moeten gaan?

 

Omdat het een leuk feest is natuurlijk! Goede dj’s, mooie visuals, fijne sfeer om los te gaan op de nieuwste stijlen van de dance! Op dit feest wil je na één keer zeker vaker komen. Landelijk gaat het al los dus dan moet Arnhem toch niet achterblijven, lijkt me?

 

Wat is het grote verschil met andere populaire dansfeesten als Konijn2000 en 8Bahn?

 

Om eerlijk te zijn ken ik die feesten niet zo goed aangezien ik zelf in Amsterdam woon. Voor zover ik het kan beoordelen gaan wij net wat verder in wat we draaien en zijn de acts meer een mix tussen de boven- en ondergrond. Ik hoop in ieder geval iedereen die naar die feesten gaat ook op Poptrash te verwelkomen. Ik loop op de avond zelf ook rond en als mensen wensen of vragen hebben kunnen ze me altijd aanklampen!