De Vierdaagsefeesten - Frank Boeijen zorgt voor gezellige opening De Vierdaagsefeesten - Frank Boeijen zorgt voor gezellige opening

Fijne muziek om een biertje bij te drinken of even mee te klappen

, Tekst: Martin Visser / Foto's: Paul van Dijk,

De Vierdaagsefeesten - Frank Boeijen zorgt voor gezellige opening

Fijne muziek om een biertje bij te drinken of even mee te klappen

Tekst: Martin Visser / Foto's: Paul van Dijk, ,

Nijmeegs popicoon nummer 1 Frank Boeijen sloot de eerste dag van de Vierdaagsefeesten op de Waalkade af. Het was er zo druk dat de politie bezoekers via de lichtkranten vroeg er niet meer naartoe te gaan. Gelukkig wist 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen wel een plek te bemachtigen.

Fijne muziek om een biertje bij te drinken of even mee te klappen

Op de Waalkade sluit Frank Boeijen de eerste dag van de Vierdaagsefeesten op een bijzondere manier af. In eerste instantie lijkt hij de aandacht van het publiek niet echt te kunnen vangen met zijn zwaar op de teksten leunende nummers. Hij wordt ondersteund door een vijfkoppige band, waarvan er aantal zo nu en dan ondersteuning op de zang geven. Zelf hanteert Frank Boeijen zo nu en dan nonchalant de gitaar. Wat ook opvalt is dat er veel jeugd aanwezig is. Goede kans dat zij nog nooit van Frank Boeijen gehoord hebben. Een gesprekje tussen twee tienermeisjes, waarbij de een de ander vraagt wie Frank Boeijen dan wel niet is, illustreert dit wel. Dat hij de grondlegger van de moderne Nederpop is, zal hen ontgaan zijn. Toch weet de veelal glimlachende Frank Boeijen met zijn eerlijke muziek het publiek op te zwepen. Het klapt mee en ook de teksten worden luidkeels of minder luidkeels meegezongen door het iets oudere publiek. Als Boeijen dan ook nog wat meer uptempo nummers inzet, zit de sfeer er goed in. Toch komt de muziek van Frank Boeijen zo nu en dan wat misplaatst over. Het publiek heeft voor het grootste deel een biertje in de handen en is tussendoor bezig met allerlei gesprekken. De nuances van de luisterliedjes van Frank Boeijen zal het gros deze avond ontgaan zijn.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland