De Affaire - The Kleber Claux Memorial Singers zoeken de roots van punk op De Affaire - The Kleber Claux Memorial Singers zoeken de roots van punk op

Multimediaal gebeuren zorgt voor veel bekijks in de ruïne

, Tekst: Martin Visser / Foto's: Dennis Stempher,

De Affaire - The Kleber Claux Memorial Singers zoeken de roots van punk op

Multimediaal gebeuren zorgt voor veel bekijks in de ruïne

Tekst: Martin Visser / Foto's: Dennis Stempher, ,

Tussen de overblijfselen van de Barbarossakapel stond gisteren, zoals altijd eigenlijk, weer een bijzondere act. The Kleber Claux Memorial Singers maakt anarchopunkpop met Casio, gitaar en vreemde filmpjes. Het duo wist daarmee goed de aandacht te trekken.

Multimediaal gebeuren zorgt voor veel bekijks in de ruïne

Zo nu en dan is iets moeilijk in woorden te vatten. The Kleber Claux Memorial Singers is een act die lastig is om in een aaneenschakeling van woorden en zinnen om te zetten. Toch zal uw recensent het natuurlijk proberen. Basis voor The Kleber Claux Memorial Singers zijn een Casio keyboard, een wel erg psychedelisch tekenfilmpje en punkachtige zang. Met zijn tweeën weten deze heer en dame een interessant en aangenaam in het gehoor liggend optreden neer te zetten. Zo nu en dan haalt de mannelijke helft van deze samenstelling de gitaar erbij, waardoor het punkgehalte van de muziek stijgt. De optredens in de ruïne worden samengesteld door Extrapool, een organisatie die in Nijmegen actief is op het gebied van kunst, literatuur en multimediale zaken. The Kleber Claux Memorial Singers sluiten dan ook goed aan bij hetgeen waar Extrapool voor staat: experiment en overschrijving van grenzen. Ook is er de nodige inhoud, wanneer de band aangeeft dat het volgende nummer 'Atomic Power' heet. De beelden sluiten hier vervolgens dan ook op aan. Het gebeuren is lastig te zien en mensen moeten maar net hun aandacht op de Barbarossa-ruïne willen vestigen. Desondanks pakt het erg goed uit en is het druk op de zondagavond. Het is dan ook een uniek optreden!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland