De Affaire - Publiek verpest intiem feestje Gitbox! een beetje voor zichzelf De Affaire - Publiek verpest intiem feestje Gitbox! een beetje voor zichzelf

Band goed op dreef in de Barbarossaruïne

, Tekst: Maarten Wagemakers / Foto's: Hans Kreutzer,

De Affaire - Publiek verpest intiem feestje Gitbox! een beetje voor zichzelf

Band goed op dreef in de Barbarossaruïne

Tekst: Maarten Wagemakers / Foto's: Hans Kreutzer, ,

Gitbox! is al 12,5 jaar een vaste waarde in de Nederlandse scene en allerminst een onbekende naam binnen onze regio. In de prachtige setting van de Barbarossaruïne proberen ze vandaag het Affaire-publiek voor zich te winnen met hun prachtige indiepopliedjes.

Band goed op dreef in de Barbarossaruïne

De Barbarossaruïne is natuurlijk de meest feeërieke locatie die je op de Affaire kunt vinden. Door de arena-structuur van het podium leent het zich uitermate goed voor een zitconcert, terwijl de optie om de band zittend gade te slaan van een paar meter afstand dit het geheel een uitermate knus karakter geeft. En ieder jaar weet Extrapool ook precies de soort acts te vinden die goed gedijen in deze romantische setting, waarbij Gitbox! ook prima in dat rijtje past. Het is dan ook erg jammer dat het publiek massaal verkiest om niet binnen, maar juist buiten de hekken van de ruïne post te vatten. Terwijl Gitbox! bezig is aan een prachtige set met intieme fluisterliedjes, af en toe met een vervaarlijk grommende dosis Sparklehorse, zit het publiek hen op wel erg grote afstand gade te slaan. Het geluid van de band draagt ook niet zo ver, waardoor toch het directe karakter van de live-ervaring enigszins verloren gaat. En dat terwijl de band in een prima vorm steekt. De charismatische frontman Roeland van Niele is prima bij stem, de wisselwerking bij de band - met weer wat nieuwe gezichten in de gelederen - uitermate goed. Ondanks de bizarre quarantaine van de band weten ze zich toch gesterkt door grote publieke belangstelling, wat het speelplezier ook alleen maar vergroot. Het is jammer dat het voor veel aanwezigen een veel bevredigendere ervaring had kunnen zijn, maar aan Gitbox! heeft dat zeker niet gelegen. Voor de liefhebbers met revanche-gevoelens is er gelukkig nog genoeg te genieten. Om het 12,5 jarig bestaan van de band te vieren, heeft Gitbox! nu een gratis te downloaden album met rariteiten beschikbaar gesteld via last.fm. Daarnaast kun je onze site in de gaten houden voor een speciale akoestische sessie die de band voor ons heeft opgenomen.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland