De Affaire - Kania Tieffer moet haar ideeën verder uitwerken De Affaire - Kania Tieffer moet haar ideeën verder uitwerken

Nummers zijn alweer klaar als het publiek net lekker danst

, Klaas-Jan Grafe / Foto's: Hans Kreutzer,

De Affaire - Kania Tieffer moet haar ideeën verder uitwerken

Nummers zijn alweer klaar als het publiek net lekker danst

Klaas-Jan Grafe / Foto's: Hans Kreutzer, ,

Heerlijk, van die artiesten met originele ideeën. Kania Tieffer laat in de ruïne zien dat ze verrassende electro kan maken, met soms een lekker rafelig randje. Ze krijgt er de dansers mee op haar hand. Alleen jammer dat de meeste nummers na twee minuten alweer klaar zijn.

Nummers zijn alweer klaar als het publiek net lekker danst

Extrapool staat bekend om het programmeren van acts die absoluut niet doorsnee zijn. Soms zijn ze voor de standaard Affaire-bezoeker goed te pruimen, maar soms ook totaal onbegrijpelijk. De muziek van Kania Tieffer uit België valt in de eerste categorie. Deze Waalse maakt solo haar electro met toetsen, gitaar, zang en natuurlijk electronica. Ze is een gek en enthousiast mens en dat slaat over op het publiek. Aan het begin van het optreden danst een handjevol mensen binnen de hekken van de ruïne, maar al snel staat het hele voorpleintje vol. Kania Tieffer zit vol ideeën, dat is wel duidelijk. Veel van die ideeën zijn origineel, verrassend, maar toch ook dansbaar. Ze maakt rauwe electro, die met simpele keyboard-partijen, gitaarrifjes en haar eigen stem wordt opgeleukt. Ze heeft er zelf veel zin in en staat net zo hard mee te dansen. De teksten zingt ze in het Frans, Engels en zelfs in het Duits. Soms gebruikt ze samples van bekende nummers, zoals The Final Countdown van Europe. Af en toe ontaardt het optreden in geschreeuw, met een noisy randje, maar nooit ontspoort ze. Het is jammer dat ze haar ideeën niet uitwerkt. De nummers duren 1,5 tot 2 minuten en dan zijn ze weer klaar. Als het publiek net lekker danst, moet het alweer stoppen. Zou ze haar ideeën verder uitwerken tot langere nummers, of een aantal korte songs aan elkaar plakken, dan wordt het nog een stuk interessanter en krijgt ze ook de laatste dansers op haar hand.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland