3voor12 Friesland

In Beeld: Opening Deepgrooves

Leeuwarden is weer een unieke onderneming rijker

Met het openen van de poorten van de voormalige gevangenis De Blokhuispoort gingen voor een hoop ondernemers heel veel deuren open. In een aantal jaar is de plek omgetovert tot een unieke plek met prachtige bedrijven. Met de komst van de vinylperserij Deepgrooves in de ruimtes waar voorheen Café de Bak gevestigd was, is Leeuwarden wederom een unieke onderneming rijker. De enige vinylperserij in Nederland was tot dit weekend alleen te vinden in Haarlem.

Gister gingen deuren open voor genodigden tijdens de opening van Deepgrooves. Het muzikale feest vond plaats op de tweede binnenplaats van de oude gevangenis waar de legendarische New Yorkse dj Joe Claussell zijn vinyl grijs draaide voor het publiek. Het is een unicum dat deze grote meneer voor een enkel optreden afreist, maar voor dit bijzondere project maakte hij graag een uitzondering.

Opvallend tijdens de avond is de interesse in het proces hoe muziek vastgelegd wordt op vinyl. Veel belangstellenden namen uitgebreid te tijd een kijkje te nemen in de prachtig gebouwde fabriek om zich voor te laten lichten over de procedure en de machines van dichtbij in actie te zien.

Fotograaf Hans Buitink liep rond in de perserij en ving een glimp op van de indrukwekkende machines.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12