3voor12 Friesland

Wurdspøken: een gloednieuw co-creatie project voor rap en hiphop-artiesten

Straattaal en streektaal versmelten op nieuwe mixtape van Noord- en Oost-Nederlandse hiphoptalenten

Vanaf januari 2021 gaat het gloednieuwe co-creatie project van start. Wurdspøken focust zich op het onderzoeken van taal en het stimuleren van dialoog tussen verschillende talen en moedigt deelnemende artiesten aan om creatief om te gaan met meertaligheid en hun schrijfvaardigheid te ontwikkelen. Een initiatief van De Nieuwe Oost, Cultuur Oost, Stichting Kunst & Cultuur, Popfabryk en Urban House Groningen dat voortkomt uit de ambitie om streektaal en dialect op een hedendaagse manier te integreren en actualiseren, in samenwerking met talent uit de hiphop- en rapcultuur.

Vijftien talenten uit de lokale hiphopscenes van de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland ontmoeten elkaar tijdens vier tweedaagse co-writing camps. Hier werken ze samen aan een mixtape en maken ze kennis met elkaars lokale scene. De co-writing camps vinden plaats in Beatbox Zwolle, Neushoorn  Leeuwarden, Het Podium Hoogeveen en Dru-Industriepark Ulft. De deelnemers worden tijdens de co-writing camps begeleid door ervaren coaches zoals Rico & Kubus en Aafje de Roest.

De mixtape, het eindresultaat van de vier co-writing camps, zal ongeveer twintig songs bevatten. Deze worden zowel digitaal als op cassette gereleased. In maart vertalen de artiesten hun opgenomen songs naar een exclusieve liveshow. Deze is in 2021 op minstens twaalf verschillende poppodia en festivals in Noord- en Oost-Nederland te zien.

Vanuit Friesland gaan de volgende artiesten meedoen: Arie, Faske en Alexander Moto.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12