Op muzikaal gebied broeit, groeit en bloeit er continue van alles in de provincie Friesland. We stuiten binnen de redactie regelmatig op interessante samenwerkingen, ontwikkelingen binnen bestaande projecten of er drijven ineens nieuwe talenten boven. In de rubriek Op De Radar willen we de lezer op de hoogte brengen en voeden met vers muzikaal voer voor inspiratie, nieuwe input en als stimulans om eens een evenement te bezoeken waar je anders niet heen zou gaan. In deze eerste Op De Radar brengen we de presentaties van studenten van de Academie voor Popcultuur (AvP) onder de aandacht.

Leeuwarden heeft pareltjes van studies waar het wemelt van creativiteit, maar voor de outsider is het soms lastig om te peilen wat daar precies gaande is. Daarom is de eerste uitkomst van deze rubriek over een avond van de Academie voor Popcultuur.
Zo is er binnen deze opleiding een lab (een les, maar dan in AvP woorden) genaamd ‘performance lab’. In dit lab werken studenten aan hun performance van poëzie, muziek of theater. Er is ruimte voor een ieder die zich wil ontwikkelen op het podium en daarbuiten. Naar aanleiding van dit lab is er regelmatig een presentatiemoment waar al deze performances samen komen en waar je in één avond kan zien wie waarmee bezig is.
Nu was dit in het verleden vaak een opsomming van verschillende acts en was er over het geheel van de avond niet een concrete lijn te ontdekken. Deze editie is dit anders en is er van losse optredens één verhaallijn gemaakt door het programma gevarieerd op te stellen. Het schijnt een afwisselende avond te worden waar poëzie en muziek centraal staan. Door deze ontwikkelingen is het evenement in De Backstage van Neushoorn op onze radar verschenen.

Wie: Studenten Academie voor Popcultuur
Waar: De Backstage, Neushoorn
Wanneer: Donderdag 13 juni, 19:30 uur
Waarom: Op deze avond zie je een selectie van artiesten, schrijvers, makers die voor het eerst of al na langere tijd van repeteren naar buiten treden. Het is een gevarieerde avond met lokaal talent en gratis toegankelijk. Bekijk het facebook evenement hier.