Op muzikaal gebied broeit, groeit en bloeit er continue van alles in de provincie Friesland. We stuiten binnen de redactie regelmatig op interessante samenwerkingen, ontwikkelingen binnen bestaande projecten of er drijven ineens nieuwe talenten boven. In de rubriek Op De Radar willen we de lezer op de hoogte brengen en voeden met vers muzikaal voer voor inspiratie, nieuwe input en als stimulans om eens een evenement te bezoeken waar je anders niet heen zou gaan. In deze editie brengen we graag Asteriks XL met Fresku en lokale support acts op de radar.

Naast alle kleinere evenementen die we in kaart willen brengen, zijn er af en toe ook wat grotere parels die de aandacht verdienen. Één daarvan is deze Asteriks XL editie met Fresku op 15 november in zalen Schaaf.
Fresku is rapper, cabaretier, acteur en programmamaker. Als rapper staat de veelzijdige artiest bekend om zijn intelligente persoonlijke en maatschappijkritische teksten, waarbij hij niet bang is om zichzelf kwetsbaar op te stellen. Inmiddels is Fresku een gevestigde naam in de nederlandse hiphop scene.
Naast dat de legende zijn werk gaat laten horen in onze Friese hoofdstad, hebben we ook wat lokale helden die het podium gaan bestormen. Zowel FunX award winnaar YannO als de jongens van Noorderlicht vullen dit voorprogramma in. Maar als het dan gaat over lokale hiphop helden kan uiteraard DeeJay CeeMajor in de line-up niet ontbreken. Dus voor een veelzijdige avond met heel veel hiphop zit je bij deze AsteriksXL editie goed.

Wie: Fresku, YannO, Noorderlicht, DeeJay CeeMajor
Waar: Asteriks XL: Zalen Schaaf
Wanneer: Vrijdag 15 november, vanaf 20:00 uur

Bekijk hier facebook evenement en bestel je tickets snel via deze link!