Op muzikaal gebied broeit, groeit en bloeit er continue van alles in de provincie Friesland. We stuiten binnen de redactie regelmatig op interessante samenwerkingen, ontwikkelingen binnen bestaande projecten of er drijven ineens nieuwe talenten boven. In de rubriek Op De Radar willen we de lezer op de hoogte brengen en voeden met vers muzikaal voer voor inspiratie, nieuwe input en als stimulans om eens een evenement te bezoeken waar je anders niet heen zou gaan. In deze editie brengen we de showcase georganiseerd door D'Drive zelf op de radar.

Tussen de creatieve opleidingen is D'Drive ook zeker niet te missen. Op een school met zo veel mogelijkheden kan een festival als deze dan ook niet ontbreken. D’Drive biedt tijdens de opleiding aanstormend talent een plek om zich creatief en persoonlijk te ontwikkelen. Niets is fijner om al die creativiteit er op een podium uit te gooien en die ideeën op het publiek los te laten. Dat podium biedt Neushoorn. Tijdens dit showcasefestival word je overspoeld met muzikale acts, dj’s, theateracts en dansvoorstellingen. Naast al deze disciplines is er voor deze avond een speciale bioscoop ingericht. Hier presenteren de studenten films en documentaires. Tot slot is er een presentatie van de opleiding Event Management. De gehele verzorging van de techniek is in handen van de opleiding Podium- en Evenemententechniek. Het D’Drive Showcase Festival is een avond die je wordt gebracht door de kunst- en cultuurmakers van de toekomst, daarom mag deze avond ook niet ontbreken op onze radar.

Wie: Studenten D'Drive
Waar: Neushoorn
Wanneer: Donderdag 4 juli, vanaf 19:30 uur
Waarom: Op deze avond zullen alle disciplines die de school bevat hun werk laten zien. Van muziek, dans, theater tot het licht en geluid. Het is een gevarieerde avond met lokaal talent en gratis toegankelijk. Bekijk het facebook evenement hier.