Op muzikaal gebied broeit, groeit en bloeit er continu van alles in de provincie Friesland. We stuiten binnen de redactie regelmatig op interessante samenwerkingen, ontwikkelingen binnen bestaande projecten of er drijven ineens nieuwe talenten boven. In de rubriek Op De Radar willen we de lezer op de hoogte brengen en voeden met vers muzikaal voer voor inspiratie, nieuwe input en als stimulans om eens een evenement te bezoeken waar je anders niet heen zou gaan. Dit keer staat de Op de Radar in het teken van Maaiveld, die na een eerdere editie weer terugkeert met inspirerende sprekers.

Bij deze Op de Radar brengen we jullie graag op de hoogte van het gratis toegankelijke programma Maaiveld op vrijdag 13 maart aanstaande (10.00-16.00) in de Backstage in Leeuwarden. Een inspirerend programma voor jonge makers en organisators uit Noord-Nederland en onderdeel van de Friese Lente. Maaiveld wordt georganiseerd vanuit Friesland Pop en mede mogelijk gemaakt door de Popfabryk, de Academie voor Popcultuur en Neushoorn

Deze editie ligt de focus op hybride makers: creatieve en ondernemende mensen, die verschillende disciplines beoefenen of meerdere projecten doen. Gasten zijn Marien Dorleijn (Moss), Linda van Leeuwen (o.a. Thijs Boontjes en Blaudzun) en Jochem Winterwerp (o.a. Daredevils en Only Seven Left). Moderator is Minka Zaal. Hoewel de gasten zich voornamelijk bewegen binnen de muzieksector, zijn we ervan overtuigd dat hun verhaal voor allerlei soorten culturele makers en organisators interessant kan zijn.

Met dit programma biedt de organisatie een mooie leer- en netwerkgelegenheid maar vooral inspirerende dag aan jonge makers en organisators. Om een eigen koers te varen, pro-actief en eigenwijs te zijn en dromen waar te maken. Wie van de gebaande paden durft af te wijken, komt vaak op de mooiste plekken terecht.

Waar: Neushoorn Leeuwarden

Tijden: 10:00 uur - 16:00 uur

Wat:  Drie inspirerende sprekers uit het creatieve werkveld die in gesprek gaan met moderator Minka Zaal over keuzes maken als hybride artiesten, keuzes maken en grensen aangeven.

Wie: Marien Dorleijn, Linda van Leeuwen en Jochem Winterwerp

Hoe: Kom op vrijdag naar de Backstage, het is gratis!