Op muzikaal gebied broeit, groeit en bloeit er continu van alles in de provincie Friesland. We stuiten binnen de redactie regelmatig op interessante samenwerkingen, ontwikkelingen binnen bestaande projecten of er drijven ineens nieuwe talenten boven. In de rubriek Op De Radar willen we de lezer op de hoogte brengen en voeden met vers muzikaal voer voor inspiratie, nieuwe input en als stimulans om eens een evenement te bezoeken waar je anders niet heen zou gaan. In deze editie brengen we de 'Friese Vinyl Club' aan de kaart, die voor deze editie samenwerkt met Hilbrandt.

Lp’s zijn weer helemaal hip. Mooie hoezen, vers wax in kekke kleurtjes en goede geluidskwaliteit: het is een stuk beleving. De Friese Vinyl Club zet talentvolle Friese acts op plaat en geeft ze zo een fikse steun in de rug. FVC trapt af met synthrockers Hilbrandt. Tijdens deze releaseshow presenteert de band hun 12" met exclusieve tracks. Bovendien ga je als bezoeker met de lp onder de arm naar huis!

De Friese Vinyl Club draagt bij aan het versterken van het artistieke klimaat in Friesland door talentvolle en ambitieuze Friese acts te helpen met de realisatie, release en promotie van een exclusieve 12” vinyl. Bovendien bieden ze een platform voor Friese kunstenaars en vormgevers om het exclusieve artwork voor de platenhoezen te verzorgen. De tracks worden opgenomen bij productiehuis Popfabryk, geproduceerd door Snoet & Smoel en op vinyl geperst door Deep Grooves. De releaseshows vinden plaats in Neushoorn. Het project is tevens de aanleiding de samenwerking tussen betrokken partijen te intensiveren en kennis en ervaring te delen ten behoeve van talentvolle Friese acts.

Waar: Neushoorn Leeuwarden

Tijden:
20:00 deuren (presentatie magazine)
20:45 - 21:15 Christopherror404
21:30 - 22:20 Hilbrandt
22:45 - 23:15 Johnny Loves Me

Wat: Bekijk voor verdere informatie het evenement van De Friese Vinyl Club

Wie: In het voorprogramma staat Christopherror 404, gevolgd door 'hoofdact' Hilbrandt en de avond wordt afgesloten door Johnny Loves Me

Hoe: Koop je kaarten via deze link!