Op muzikaal gebied broeit, groeit en bloeit er continu van alles in de provincie Friesland. We stuiten binnen de redactie regelmatig op interessante samenwerkingen, ontwikkelingen binnen bestaande projecten of er drijven ineens nieuwe talenten boven. In de rubriek Op De Radar willen we de lezer op de hoogte brengen en voeden met vers muzikaal voer voor inspiratie, nieuwe input en als stimulans om eens een evenement te bezoeken waar je anders niet heen zou gaan. In deze editie brengen we het initiatief van Asteriks op de Radar, welke de Backstage een week omtoveren tot 'Café de Stroper'.

Op vrijdag 7 februari opent Café de Stroper in de Backstage. Podium Asteriks neemt voor een week het café van Neushoorn over. Je kan er tot 15 februari terecht voor een biertje en voor verschillende shows van uiteenlopende artiesten. Sommige shows kosten een paar euro, maar evenementen zoals de VrijMiBo zijn gratis toegankelijk. Onder aan dit bericht staan alle (facebook) evenementen op een rijtje.
14 februari wordt het café overgedragen aan the Daily Indie, deze avond presenteren zij The Guru Guru, die de regels van de indie-math-psycho-noise herschrijven & Katadreuffe, een post-hardcore/noiserock band uit Amsterdam.

Wat, waar, wanneer?

7 februari - official opening | DJ Pete Blaker
7 februari - Karel + Raderkraft | Pim
8 februari - Lost Trax | Deeptrax DJ Team
13 februari - Beerpong Tournament  
14 februari - The Guru Guru | Katadreuffe
15 februari - SKRRT

De Backstage, Neushoorn