Op muzikaal gebied broeit, groeit en bloeit er continu van alles in de provincie Friesland. We stuiten binnen de redactie regelmatig op interessante samenwerkingen, ontwikkelingen binnen bestaande projecten of er drijven ineens nieuwe talenten boven. In de rubriek Op De Radar willen we de lezer op de hoogte brengen en voeden met vers muzikaal voer voor inspiratie, nieuwe input en als stimulans om eens een evenement te bezoeken waar je anders niet heen zou gaan. In deze editie bespreken we contest Bring It On, waar acts uit de hiphop en urban tegen elkaar strijden in De Backstage, Neushoorn.

Op vrijdag 21 februari gaan tijdens Bring It On Friese hiphop- en urban-acts de strijd met elkaar aan. In deze samenwerking tussen Friesland PopLeeuwarder Collectief en Neushoorn strijden de acts om een plek in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. Van Friesland Pop krijgt de winnaar daarnaast coaching en een aantal optredens, om zichzelf verder te kunnen ontwikkelen.

Dit belooft een spannende battle te worden. Vorig jaar wonnen Leeuwarders Ski & Simba, maar wie zullen er dit jaar aan de beurt zijn om de Friese hiphopscene nationaal te vertegenwoordigen?

Waar: Bring It On vindt plaats in De Backstage, Neushoorn te Leeuwarden

Wanneer: 21 februari 20:00 uur

Wat: Bekijk voor verdere informatie het evenement van Bring It On

Wie: De beste Friese hiphop- en urban-acts