De vinylofielen: Sean-Sodirijo De vinylofielen: Sean-Sodirijo

"Hoewel ik niet altijd met vinyl draai heeft het wel mijn voorkeur"

, Alwin Sinnema

De vinylofielen: Sean-Sodirijo

"Hoewel ik niet altijd met vinyl draai heeft het wel mijn voorkeur"

Alwin Sinnema ,

Record Store Day - De vinylofielen van Friesland vertellen over hun speciale album en de beleving van het luisteren naar lp's.

Sean Sodirijo (Zo. Sean) is resident DJ bij Influenza* sinds 2009, resident bij Eetcafé Stathe Utrecht en studeert en werkt daarnaast.

"Als resident DJ bij Influenza* in Leeuwarden, heb ik in de afgelopen vijf jaar een brede muzieksmaak ontwikkeld. Sinds ruim een jaar ben ik ook resident DJ bij Eetcafé Stathe in Utrecht. Een heel ander podium waar ik mijn muzikaliteit van een andere kant laat zien. Waar ik bij Influenza* meer house en techno georiënteerde platen ten gehore breng, draai ik in Stathe, meer Disco, Afro en Funk. Hoewel ik niet altijd met vinyl draai heeft het wel mijn voorkeur. De manier van draaien en de energie die je er ermee overdraagt naar het publiek is ongeëvenaard. Het is voor mij een mysterieus medium, dat gevoelens overbrengt op de manier waarop het is bedoeld door de artiest.

De analoge synths en de messcherpe drums in Oni Ayhun’s OAR003 zijn voor mij een weerspiegeling van mijn gevoel voor vinyl en hoe het moet klinken. Mysterieus, warm, emotioneel en organisch zijn woorden die bij me opkomen bij het luisteren naar deze plaat. Daarnaast is het gevoel dat verbonden is aan deze plaat, het moment waarop Ame de B-side in zijn set speelde op een zondagochtend in 2012, rond deze tijd van het jaar. Ik moest en zou weten welke plaat hij draaide en ik ben er achter gekomen dankzij een vriend die de plaat herkende. Niet veel later heb ik hem kunnen aanschaffen. Tot op dat moment was de artiest totaal onbekend voor mij, een mysterie. Uiteraard heb ik hem opgezocht en wat blijkt, Oni Ayhun is de helft van het alom bekende The Knife, het broer-zus duo bestaand uit niemand minder dan Karin Dreijer Andersson (Fever Ray) én... Olaf Dreijer. Ik hoop dat ik jullie net zo blij mag maken met het delen van deze plaat als dat het mijn ontdekking was op een zondagochtend in april."

Album: OAR003
Artiest: Oni Ayhun
Label: Oni Ayhun Records
Uitgebracht: mei 2009

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland