De vinylofielen: Gerrit van der Meij De vinylofielen: Gerrit van der Meij

"Ik ben vooral de voor mij iconische platen aan het aanschaffen"

, Tekst: Marije Heida

De vinylofielen: Gerrit van der Meij

"Ik ben vooral de voor mij iconische platen aan het aanschaffen"

Tekst: Marije Heida ,

Record Store Day - De vinylofielen van Friesland vertellen over hun speciale album en de beleving van luisteren naar lp's.

Gerrit van der Meij is grafisch vormgever en bassist.

“Ik ben al vanaf 1996 fan van Tool. Ik hoorde het album Ænima voor het eerst op een feestje en ik was verkocht. In 2001 kwam het album Lateralus uit. Ik had hem eerst op CD en ik vond het een fantastisch album. Ik draaide hem voor een lange tijd elke dag in de auto op weg naar mijn werk. Ik heb hem werkelijk waar he-le-maal grijs gedraaid. En zo liep ik een aantal jaren terug King Kong Records binnen en toen pakte ik het album uit één van die bakken. Ik had eerst niet door dat het Lateralus was, maar mijn oog viel op de hologrammen op de hoes en toen dacht ik ‘die is van mij’. Hij kostte iets van 50 euro, maar ik moest hem gewoon hebben. Het artwork van Alex Grey is ook werkelijk fantastisch, ik vind het echt kunst.

Ik ben op zich geen grote verzamelaar, maar ik koop alleen echt iets als ik het heel erg vet vind. En als die plaat dan heel duur is, maakt me dat helemaal geen zak uit. Ik ben vooral de voor mij iconische platen aan het aanschaffen. Ik ben in de grungetijd van muziek gaan houden en als ik uit die tijd een album tegenkom die belangrijk of bijzonder voor mij was dan wil ik dat gewoon op vinyl hebben. Ik hecht aan mijn cd collectie helemaal geen emotionele waarde. Voor het vinyl daarentegen heb ik zelfs een speciale kast ontworpen die mijn broer heeft gemaakt. Op de kast staat dan mijn mooie platenspeler, een Thorens 166 uit 1974. Die heb ik overgenomen van iemand die er heel goed opgepast heeft en ik ben er zelf ook heel zuinig op. En vooral op een rustige zondagmiddag ga ik lekker in het midden van de bank zitten en dan genieten. Dan hou ik even de hoes vast, ik kijk ernaar, blader het boekje door en ga ik heerlijk luisteren.”

Album: Tool
Band/Artiest: Lateralus
Label: Volcano Entertainment
Uitgebracht: Mei 2001

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland