De vinylofielen: Eelke Wiegersma De vinylofielen: Eelke Wiegersma

"Speciale lp’s met gekleurd vinyl of speciale oplages doen mij niet zoveel"

, Marije Heida

De vinylofielen: Eelke Wiegersma

"Speciale lp’s met gekleurd vinyl of speciale oplages doen mij niet zoveel"

Marije Heida ,

Record Store Day - De vinylofielen van Friesland vertellen over hun speciale album en de beleving van het luisteren naar lp's.

De in Leeuwarden woonachtige Eelke Wiegersma is gitarist bij de vijfkoppige, Friestalige band Ljoubjr en de top 100 coverband Solid Ash.

“Ik heb mijn eerste platen gekocht toen ik 15 of 16 was. Ik ging in Sneek naar school en toen had je daar CD-zaken zoals Music Palace, met platen in van die uitverkoopbakken. Ik ben wel een echte rommelmarkt en platenbeurs koper. Speciale lp’s met gekleurd vinyl of speciale oplages doen mij ook niet zoveel. Ik heb bijvoorbeeld het album The Number of the Beast van Iron Maiden voor € 2,50 gekocht. Nou, dat vind ik dan geweldig, want het is een briljant album.

Ondanks dat ik Ozzy helemaal niks aan vind qua zang, heb ik het album Sabbath Bloody Sabbath ooit gekocht omdat hier de meest briljante riff van Black Sabbath op staat. Ook is dit de plaat waar ik als eerste op kon meespelen met gitaar, dus dat maakt het ook bijzonder voor mij.

Verder heb ik ook bijvoorbeeld van Crosby, Stills, Nash & Young eenzelfde album, alleen dan met drie verschillende hoezen. Die kom ik dan ergens op een rommelmarkt tegen, en dan neem ik dat mee. Als het een cd zou zijn, zou ik dat nooit doen. Maar met vinyl is dat toch anders. En dan mijn laatste aankoop waar ik heel blij mee ben: Painkiller
van Judas Priest. Die heb ik al heel lang op cd, en nu vond ik hem op de laatste platenbeurs in Leeuwarden voor dertien euro en dat vind ik dan een hele mooie prijs. Daar wil ik dan ook mee op de foto, want het goede gevoel dat ik had bij het kopen van die plaat ligt nog het meest vers in het geheugen.”

Album: Pailkiller
Band/Artiest: Judas Priest
Label: Columbia Records
Uitgebracht: september 1990

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland