De vinylofielen: Bente Hout De vinylofielen: Bente Hout

"Ik kan mezelf het best omschrijven als een zeer passieve vinylliefhebber"

, Bente Hout

De vinylofielen: Bente Hout

"Ik kan mezelf het best omschrijven als een zeer passieve vinylliefhebber"

Bente Hout ,

Record Store Day - De vinylofielen van Friesland vertellen over hun speciale album en de beleving van het luisteren naar lp's.

Bente Hout is hoofdredacteur van 3VOOR12/Friesland zangeres/bassiste bij Sväva en organisator van ONDERGRONDS en studeert binnenkort af aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden.

"Ik kan mezelf het best omschrijven als een zeer passieve vinylliefhebber. Hoe mooi en intrigerend ik het ook altijd gevonden heb, op gebied van vinyl ben ik een enorme laatbloeier. 

Mijn eerste echte plaat kocht ik bij een concert van Hospitality in Vera Groningen. De band komt uit Brooklyn, New York en maakte schijnbaar genoeg indruk op mij om me overstag te laten gaan en hun plaat aan te schaffen. Omdat het een aantal weken lang de enige plaat was die ik had, heb ik hem werkelijk grijs gedraaid. Heel bijzonder is de muziek eigenlijk niet.

Mijn "collectie" heb ik langzaam aangevuld met vooral heel recente platen, Youth Lagoon bijvoorbeeld, en MGMT. Ik heb een tijd lang vol enthousiasme platen gedraaid tot de naald van mijn platenspeler een keer afbrak. Daar is mijn passiviteit weer: we zijn bijna een half jaar verder en die naald is nog steeds niet vervangen. Binnenkort zal ik er toch weer aan moeten geloven, want naast dat de single van Tame Impala heel veel goeds belooft, wil ik de nieuwe plaat van Lower Dens ook wel op mijn platenspeler kunnen leggen!"

Album: Hospitality
Band/Artiest: Trouble
Label: Merge Records
Uitgebracht: januari 2014

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland