In deze tijd van duurzaamheid en het bewust worden van waar je voedsel vandaan komt, is samen over dit onderwerp praten en uiteraard ook het uiteindelijk consumeren van je bewust geprepareerde eten een waardevolle manier om een stap verder te komen. Vanuit deze gedachte is het project Food For Thought opgezet, waarbij een groep koks en muzikanten uit Duitsland en Nederland twee maal vijf dagen samen komen. In die dagen gaan de voedselbereiders en muzikanten praten, nadenken en samen op pad om uiteindelijk tot een viertal backstage maaltijden te komen, waarbij lokale- en seizoensproducten een hoofdrol spelen. Menno Boersma (Een Koala) brengt de uitwisselingsweek in Leeuwarden dagelijks in beeld in een korte video, die je ziet verschijnen op onze site.

Een week lang worden Duitse en Friese koks en muzikanten samengebracht in Leeuwarden en in Hannover. Zij worden uitgedaagd om na te denken en te sparren over de afkomst van de ingrediënten die dagelijks op hun bord belanden en het belang van een bewuste keuze voor lokale producten en seizoensproducten. Samen volgen zij een programma met excursies en activiteiten in het teken van eten en muziek, onder begeleiding van onder andere Sjoerd van der Hem (Tuin_van_de_toekomst), Marinthe de Hek (SFYN Fryslân) en Eva van Netten (Welcome to The Village).

De koks ontwikkelen door de week heen vier verschillende backstage maaltijden voor de muzikanten. De muzikanten werken in gemixte samenstellingen aan nieuwe nummers, waarin een vertaalslag gemaakt wordt naar het thema lokaal en thuis. Het project wordt in zowel Leeuwarden als Hannover afgesloten met een dinerconcert, waarbij publiek verwelkomd wordt in een pop-up restaurant. In dit restaurant wordt een combinatie van de vier favoriete backstage maaltijden van de optredende muzikanten geserveerd, bereid door de deelnemende koks.

Gedurende de week posten we video's en volgen we de voortgang van het project richting het muzikale diner in pop-up restaurant De Backstage tijdens Freeze on Friday. 

Wil je aanschuiven in het pop-up restaurant, dan kun je hier een ticket bestellen.
De aanvang is 17.00 uur tot 20.10 uur en je krijgt dan de lekkerste gerechten voorgeschoteld, inclusief muzikale ondersteuning van de deelnemende muzikanten van Tolls, Delore, Hagelslag en Neotropic.

Dag 1 - maandag

Dag 2 - dinsdag

Dag 3 - woensdag

Dag 4 - donderdag

Dag 5 - vrijdag

Food for Thought wordt m0gelijk gemaakt door Popfabryk, MusikZentrum Hannover, Erasmusplus Jeugd, Het Nieuwe Stads Weeshuis, Fonds voor Cultuurparticipatie, Goethe-Instituut Nederland, Neushoorn & Freeze Festival 2018.