De redactie van 3VOOR12/Friesland verzamelt in samenwerking met Friesland Pop voor jou de nieuwste video’s en single releases van Friese artiesten. Met deze editie de releases van augustus!

JAY MASON

INSIDE OUT

Nadat hij in zijn tienerjaren werd geïnspireerd door de band Nirvana begon Jay Mason zijn eigen metal band, waarmee hij ook zijn eerste stappen als songwriter zette. Vervolgens studeerde hij af aan de academie van popcultuur, waar Jay in aanraking kwam met allemaal verschillende muzikale invloeden. Dit zorgde ervoor dat de singer-songwriter van de metalscene doorstroomde naar het dance genre. Op 16 augustus bracht Jay Mason zijn nieuwste single Inside Out uit.

ABDOMEN

DAZED

Sinds hun laatste EP uit 2019 bleef het oorverdovend stil rondom de band Abdomen. Het werd een stilte van bijna 5 jaar waarin de formatie werkte aan nieuwe muziek bij platenlabel Fatcat Records, in Brighton. Hier namen ze hun tweede studioalbum op, dat we begin volgend jaar kunnen verwachten. Op 30 augustus bracht het trio een voorproefje van de nieuwe plaat uit, de single Dazed.

MOMSNAME

PEACE OF MIND

In de zomer van 2023 bracht Momsname hun debuut EP Blossom uit. Sindsdien heeft de band gewerkt aan nieuwe muziek. De indierock waar het viertal bekendheid meekreeg door hun optreden tijdens ESNS is opnieuw terug te horen op hun nieuwste single Peace Of Mind.

HIEMSTROWSKI, HAITZE, VINTOUCH

Verdwalen In De Nacht

Op 16 augustus bracht Hiemstrowski in samenwerking met Haitze en Vintouch de nieuwe single Verdwalen In De Nacht uit. “Met onze nieuwe single willen we een lichtpuntje bieden in deze hectische tijden. We hopen met dit nummer een plek te creëren waar je samen met je vrienden kunt zijn, zonder vooroordelen, en  waar je compleet jezelf kunt zijn.” Aldus het trio over hun nieuwe plaat.


 

In de Spotifylijst Van Friese Bodem kun je de laatste releases beluisteren van Friese acts.