De redactie van 3VOOR12/Friesland verzamelt in samenwerking met Friesland Pop voor jou de nieuwste video's en single releases van Friese artiesten. Met in deze editie een terugblik op de releases van de laatste maand van 2023!

PLAIN BIZARRE

SIMPLY ABSURD

Het afgelopen jaar nam Plain Bizarre deel aan de Kleine Prijs van Fryslân, waar de band het zelfs tot de finale wist te schoppen. Sindsdien heeft het 4-tal zeker niet stilgezeten.  Zo speelde Plain Bizarre de nummers van hun eerste EP de afgelopen tijd al live tijdens hun concerten. Sinds 8 december is het mini-album Simply Absurd overal te beluisteren.

LAULAU

MODERNE DAG

Eerder maakte popmuzikant Laurens van der Meulen naam met verschillende artiestennamen, de nieuwste die we aan het rijtje mogen toevoegen is LauLau. Op 8 december bracht LauLau zijn eerste single Moderne dag uit. Naast dat dit zijn eerste single is, is dit ook de eerste track die de artiest zelf heeft geproduceerd, geschreven, gezongen en gespeeld.

SIGRID BRAK

ZO NIET, DAN TOCH

Sigrid Brak groeide op in Leeuwarden, waar de liefde voor de viool haar in haar studententijd naar Groningen bracht. De inmiddels 28-jarige violiste heeft veel ervaring opgedaan in diverse ensembles, van orkesten tot kwartetten en bands. Op 18 december liet Sigrid een hele andere kant van zichzelf zien met haar debuutsingle Zo niet dan toch. Met haar eerste solo-werk laat ze eindelijk haar stem horen, ook is er nog genoeg ruimte om de violiste die in Sigrid Brak schuilgaat een podium te geven.

NEWLAND

Shine

Alex Nieuwland is het muzikale brein achter de one man band NEWLAND. Sinds zijn debuutalbum in 2016 heeft de Harlinger meerdere albums uitgebracht. Nieuwland bewijst opnieuw dat hij na 7 jaar nog steeds genoeg inspiratie heeft, aangezien hij op 1 december zijn nieuwste plaat Trust Hope Love uitbracht. Op het 8ste album van de artiest staat o.a. de single Shine.


 

In de Spotifylijst Van Friese Bodem kun je de laatste releases beluisteren van Friese acts.