De redactie van 3VOOR12/Friesland verzamelt in samenwerking met Friesland Pop voor jou de nieuwste video’s en single releases van Friese artiesten. Met deze editie de releases van maart!

DE KOOTS

VAST

Nadat de band de afgelopen jaren door heel Nederland heeft opgetreden brengen ze dit voorjaar hun EP uit. Op 22 maart kregen we alvast een voorproefje te horen van de nieuwe muziek van de Koots. In de single Vast zingt de band  over “een normaal leven dat op zijn kop wordt gezet door verliefdheid op een meisje”.


 



 

BONERIPPER

FEAR OF DEATH

Vorig jaar bracht de band hun debuut EP Vengeance & Forgiveness uit. Sindsdien heeft Boneripper hard gewerkt aan nieuwe muziek. Op 29 maart werd de nieuwe single Fear Of Death uitgebracht. “Het is een opeenstapeling van furieuze riffs, harde grooves en energieke zang”, vertelde de band over hun nieuwe muziek. Fear Of Death is de eerste single van het nieuwe album dat op 24 mei zal worden uitgebracht.


 

KRISTAN

LIEVER DAN LIEF

Vorig jaar kwam KRISTAN terecht in de top 10 van de Friese Song van het Jaar met het nummer Treintje Later. Inmiddels is de zanger terug met zijn nieuwste creatie Liever Dan Lief. “Het is een mix van alle mooie herinneringen van een relatie, samen met de struggles aan het eind ervan”, aldus KRISTAN over zijn nieuwste single.


 

HISKE OOSTERWIJK

EVENWICHT

Hiske Oosterwijk omschrijft haarzelf het liefst als een jazz zangeres. Jazzmuziek is ook een terugkerende factor in haar muzikale oeuvre, hoewel de inspiratiebronnen uit de popmuziek ook terug te horen zijn op haar nieuwe EP. Na de afgelopen jaren de muziek in het Engels en in het Fries te hebben uitgebracht, kwam de zangeres vorig jaar met haar eerste Nederlandstalige muziek. In samenwerking met Niels Voskuil werkte ze aan haar nieuwe EP, het resultaat is de de EP Evenwicht die op 22 maart werd uitgebracht.


 


 

In de Spotifylijst Van Friese Bodem kun je de laatste releases beluisteren van Friese acts.